Φυσικό Αέριο

Σε υψηλά επίπεδα τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Γερμανία ενόψει του χειμώνα

Σε υψηλά επίπεδα τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Γερμανία ενόψει του χειμώνα
Οι υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης είναι σχεδόν 100% γεμάτες
Η Γερμανία θα έχει αρκετό φυσικό αέριο αυτό το χειμώνα, παρά τους περιορισμούς στις διαδρομές διαμετακόμισης Opal και TENP 1, καθώς τα επίπεδα αποθήκευσης είναι κοντά στο 100%, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/10/2019   η εταιρεία φορέων εκμετάλλευσης  αγωγών FNB.
Ο ήπιος καιρός το 2018/19 σήμαινε ότι η αποθἠκευση φυσικού αερίου - που αντιπροσωπεύειπερίπου το ένα πέμπτο της ετήσιας ζήτησης - ήταν τάξης του 52% πριν από ένα χρόνο, δήλωσε η Fernleitungsnetzbetreiber (FNB) με έδρα το Βερολίνο.
"Ο χειμώνας μπορεί να ξεκινήσει. Είμαστε έτοιμοι », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FNB, Ralph Bahke, λέγοντας ότι πιθανές ελλείψεις σε ορισμένες περιοχές θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με ευελιξία.
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και η οποία εισαγάγει πάνω από το 90% των αναγκών της, λαμβάνει ρωσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας και της Πολωνίας και μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στη Βαλτική Θάλασσα για μελλοντική διανομή σε χώρες της περιοχής.
Η Opal διατάχθηκε  από Πολωνικό δικαστήριο τον Σεπτέμβριο να μειώσει περίπου το 40% των αποστολών που έλαβε από τη Nord Stream.
Η επίδραση της μείωσης έχει περιοριστεί μέχρι στιγμής, χάρη στη διαθεσιμότητα φθηνών εναλλακτικών προμηθειών.
Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του TENP 1, το οποίο εκτείνεται από την Ολλανδία στην Ιταλία και την Ελβετία μέσω της νοτιοδυτικής Γερμανίας και αντιμετωπίζει προβλήματα διάβρωσης, προκαλώντας κινήσεις για διερεύνηση της ανασυγκρότησης τμημάτων του μέχρι το 2025.
Η Νορβηγία και οι Κάτω Χώρες προμηθεύουν επίσης μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στη Γερμανία, όπου οι χρήστες άρχισαν επίσης να χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην παγκόσμια αγορά.
Η FNB δήλωσε ότι θα παρακολουθεί όλο το χειμώνα τον αντίκτυπο των Opal και TENP 1 στην αποθήκευσης
Θα παρακολουθήσει επίσης τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας σχετικά με το μέλλον των ροών διαμετακόμισης φυσικού αερίου μετά τη λήξη μακροπρόθεσμης σύμβασης στο τέλος του τρέχοντος έτους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης