Χρηματιστήριο & Αγορές

Ισχυρά κέρδη στην Wall Street μετά τα στοιχεία για την ανεργία - Στο +1,38% ο S&P 500

tags :
Ισχυρά κέρδη στην Wall Street μετά τα στοιχεία για την ανεργία - Στο +1,38% ο S&P 500
Θετική η επίδραση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις αμερικανικές μετοχές
Ανοδικά κινήθηκαν στη σημερινή (4/10) συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Wall Street, μετά την δημοσίευση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν σταθεροποίηση και σίγουρα λειτούργησαν ευεργετικά για τις αγορές.
Χάρη στα στοιχεία, οι επενδυτές εμφανίστηκαν περισσότερο αισιόδοξοι, ελπίζοντας ότι η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones είχε κέρδη +1,41% στις 26.570 μονάδες.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο +1,38% στις 2.950 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε +1,4% υψηλότερα στις 7.982 μονάδες.
Image
Η ανεργία στις ΗΠΑ βρέθηκε σε χαμηλά 50 ετών. Δημιουργήθηκαν 136.000 θέσεις εργασίας.
Χάρη στην ανθεκτικότητα που επέδειξε η αγορά εργασίας λοιπόν για τον Σεπτέμβριο 2019, ενισχύθηκε η αισιοδοξία των επενδευτών ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε θέση να αποφύγει την ύφεση.
Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Αύγουστο και τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά 45.000.
O δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 3,5%, από 3,7% τον Αύγουστο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 1969.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανθεκτικότητα που επέδειξε η αγορά εργασίας τον Σεπτέμβριο, ενισχύει την αισιοδοξία ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε θέση να αποφύγει την ύφεση.
Παρά το γεγονός ότι η μεταποίηση και οι επενδύσεις παραμένουν αδύναμες, η καταναλωτικές δαπάνες διατηρούνται σε καλά επίπεδα.
Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της Fed, τα «στοιχήματα» για το αν θα προβεί σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων αυξάνονται.
Οι επενδυτές βλέπουν σήμερα μια πιθανότητα 76% για να μειώσει η κεντρική τράπεζα το κόστος δανεισμού κατά τη συνεδρίασή της πολιτικής κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.
Ωστόσο, σε σημερινή του ομιλία ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, άφησε μικρά περιθώρια να προβεί η τράπεζα σε επιθετικές κινήσεις μειώσεων των επιτοκίων, καθώς η έκθεση για την ανεργία του δίνει αυτήν την δυνατότητα.
Πηγη:Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης