Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Σε χαμηλό έτους τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Μειώθηκαν κατά 6,9 εκατ. βαρέλια

tags :
ΕΙΑ: Σε χαμηλό έτους τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Μειώθηκαν κατά 6,9 εκατ. βαρέλια
Στα 416,1 εκατομμύρια βαρέλια, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018 και περίπου 2% χαμηλότερα από τον πενταετή μέσο όρο
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν ένα χρόνο, με τα αποθέματα Cushing να πέφτουν για δέκατη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή και οι εισαγωγές υποχώρησαν, σύμφωνα με την Energy Information Administration.
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν για τέταρτη εβδομάδα, μειωμένα κατά 6,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 6 Σεπτεμβρίου, διπλάσια από τις  προσδοκίες των αναλυτών για την 2,7 εκατ. βαρέλια
Στα 416,1 εκατομμύρια βαρέλια, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018 και περίπου 2% χαμηλότερα από τον πενταετή μέσο όρο για αυτήν την περίοδο του έτους, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
"Ένας υψηλότερος αριθμός  ροών στο διυλιστήριο και μια πτώση των εισαγωγών που είχε οδηγήσει σε άνοδο των αποθεμάτων αργού πετρελαίου - τώρα μειώνεται στα 69 εκατομμύρια βαρέλια ή 14% από το υψηλό της χρονιάς στις αρχές Ιουνίου", δήλωσε ο Matt Smith, διευθυντής της έρευνας για τα βασικά προϊόντα στο ClipperData.
"Οι εξαγωγές αργού για μια ακόμη φορά έφτασαν σε πάνω από 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα -καθώς οι αγωγοί Permian έχουν ξεκινήσει από το Corpus Christi".
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 413.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), ενώ οι εξαγωγές μόνο αυξήθηκαν κατά 234.000 bpd στα 3,3 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα.
Μια έκρηξη του σχιστόλιθου, που οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής στη λεκάνη Permian, βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο.
Νέοι αγωγοί, συμπεριλαμβανομένων των Plains All American LP’s Cactus II  και EPIC Midstream Holdings LLC’s άρχισαν να μεταφέρουν αργό πετρέλαιο από την Permian, τη μεγαλύτερη λεκάνη πετρελαίου των ΗΠΑ, στην ακτή του Κόλπου τον περασμένο μήνα.
Τα αποθέματα αργού στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma μειώθηκαν κατά 798.000 βαρέλια στα 39,3 εκατομμύρια βαρέλια, τα χαμηλότερα από τον Νοέμβριο του 2018.
Οι ροές των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 114.000 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,3 της εκατοστιαίας μονάδας στο 95,1% της συνολικής χωρητικότητας.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 682.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 847.000 βαρελιών. Τα αποθέματα βενζίνης της Ακτής του Κόλπου υποχώρησαν στο χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση κατά 72.000 βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.  


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης