Ναυτιλία

Μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου κινείται το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya

tags :
Μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου κινείται το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya
Το πλοίο είναι φορτωμένο με 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου
Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya, άλλαξε την πορεία του από την τουρκική ακτή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Rafinitiv την Πέμπτη 29/8/2019.
Το τάνκερ, που  πριν ονομαζόταν  Grace 1, απελευθερώθηκε από το Γιβραλτάρ στα μέσα Αυγούστου, μετά από κράτηση πέντε εβδομάδων σχετικά με το εάν μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters νωρίτερα την Πέμπτη ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο δεν είχε εισέλθει στα τουρκικά ύδατα. Τα στοιχεία παρακολούθησης έδειξαν ότι το πλοίο ήταν σήμερα μεταξύ των ακτών της Τουρκίας και της Κύπρου, με κατεύθυνση προς τα δυτικά.
Τη Δευτέρα, το πρακτορείο ειδήσεων IRIB δημοσίευσε  δηλώσεις εκπροσώπου της ιρανικής κυβέρνησης σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν είχε πουλήσει το πετρέλαιο από τον Adrian Darya και ότι ο πλοιοκτήτης του πλοίου θα αποφασίσει για τον επόμενο προορισμό του.
Ο εκπρόσωπος δεν γνώριζε ποιος είχε αγοράσει το πετρέλαιο. Αφού το Γιβραλτάρ απελευθέρωσε το σκάφος στις 18 Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι θα αναλάβουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν την παράδοση πετρελαίου στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων των ΗΠΑ.
Μετά την απελευθέρωσή του από το Γιβραλτάρ, το πλοίο, φορτωμένο με 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, είχε αρχικά κατευθυνθεί προς τη νότια Ελλάδα και στη συνέχεια άλλαξε τον προορισμό του στο λιμάνι Mersin της νότιας Τουρκίας, πριν αφαιρέσει οποιαδήποτε αναφορά σε προορισμό.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης