Ενέργεια

Τι θα ζητήσει από τον Ακιντζί ο Αναστασιάδης - Ενημέρωση, όχι συνδιαχείριση για φυσικό αέριο

Τι θα ζητήσει από τον Ακιντζί ο Αναστασιάδης - Ενημέρωση, όχι συνδιαχείριση για φυσικό αέριο
Aρκετή συζήτηση στο κεφάλαιο «ενεργειακά» έγινε στη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
Τα ενεργειακά αναπόφευκτα θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί. Όπως ο ΠτΔ παραδέχθηκε ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας, από την ώρα που θα τεθεί από τον Μουσταφά Ακιντζί, θα το συζητήσουν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κατά τη χθεσινή συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τρόοδος, υπήρξε αρκετή συζήτηση στο κεφάλαιο «ενεργειακά», στις επιδιώξεις της Τουρκίας και προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί. Κατά τη συνεδρία επαναβεβαιώθηκε η θέση σύμφωνα με την οποία αποκλείεται η συνδιαχείριση καθώς επίσης και η σύσταση μιας επιτροπής όπως την απαιτεί ο Μ. Ακιντζί.

Σ’ ότι αφορά τα ενεργειακά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πάει στη συνάντηση θέτοντας τα εξής:

  1. Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ στρέφονται κατά και των Τουρκοκυπρίων όχι μόνο των Ελληνοκυπρίων. Αυτό που θέλει η Τουρκία δεν είναι προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων αλλά επέκταση των δικών της διεκδικήσεων. 
  2. Δεν πρέπει να υπάρξει διασύνδεση μεταξύ διαμοιρασμού εσόδων και συνδιαχείρισης των ενεργειακών πηγών. 
  3. Μπορεί να συσταθεί μια επιτροπή μέσω της οποίας οι Τουρκοκύπριοι να τυγχάνουν ενημέρωσης για τις εξελίξεις στα ενεργειακά.


Στη διάρκεια της συζήτησης ξεκαθάρισε, τόσο από πλευράς Πρόεδρου Αναστασιάδη όσο και από μέρους της πλειοψηφίας της πολιτικής ηγεσίας, πως δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα παγώματος του ενεργειακού προγράμματος. Όταν σε κάποια στιγμή ένας εκ των πολιτικών αρχηγών έριξε στο τραπέζι την άποψη πως «εφόσον δεν θα έχουμε κάποια εξέλιξη μέχρι τον Γενάρη γιατί να μην χρησιμοποιηθεί αυτό και να πάει μήνυμα στην Τουρκία», ο ΠτΔ απάντησε λέγοντας πως μια τέτοια κίνηση θα επιτρέψει στην Τουρκία να απαιτήσει πάγωμα του προγράμματος και μετά τον Ιανουάριο. Και παρά γεγονός ότι υπήρξε ομοφωνία για το ότι προτάσεις συνδιαχείρισης του ΦΑ είναι εκτός συζήτησης, εντούτοις, ο ηγέτης του ΑΚΕΛ δεν ήθελε να γίνει συγκεκριμένη αναφορά στο τέλος της συνεδρίας. Από τη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας προκύπτει επίσης ότι, υπό τις περιστάσεις, δεν τίθεται θέμα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης παρά μόνο σ’ ότι αφορά την Αμμόχωστο.
Επίσης, φαίνεται ότι –σε σχέση με τις συνομιλίες– ο ΠτΔ θα επιμένει στις γραμμές των Ηνωμένων Εθνών: Δηλαδή, επανέναρξη μέσα από προετοιμασία, όπως επιδιώκει ο ΓΓ και εστιάζοντας στις έξι παραμέτρους. Είναι επίσης εμφανές ότι η Λευκωσία περιμένει να δει εάν η Τουρκία συγκατανεύσει ή θα επιτρέψει διαπραγματεύσεις ουσίας για εγγυήσεις και στρατό.
Έντονος ήταν ο προβληματισμός της πολιτικής ηγεσίας στο κατά πόσο ο Μουσταφά Ακιντζί είναι σε θέση προχωρήσει με τις διαπραγματεύσεις χωρίς τις εντολές της Άγκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην τελευταία του συνάντηση με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ο Ακιντζί ζήτησε στήριξη ως προς την προσπάθεια που καταβάλλει για επανέναρξη των συνομιλιών. 

Επιδίωξη είναι μια δημιουργική συνάντηση

Επιδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είναι να έχει στις 9 Αυγούστου μια δημιουργική συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη και να δημιουργηθούν γενικότερα οι κατάλληλες συνθήκες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου. Μιλώντας μετά το πέρας της τρίωρης σύσκεψης ο κ. Προδρόμου είπε ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε δημιουργικό κλίμα. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι μετά το πέρας της συνάντησης, την ερχόμενη Παρασκευή, με τον Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και θα τους ενημερώσει.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την προσέγγισή του στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου και την επιδίωξή του να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων και την επίλυση του Κυπριακού. Είπε ακόμη ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατέθεσαν τις θέσεις και τις απόψεις των πολιτικών κομμάτων, τις οποίες ο Πρόεδρος θα λάβει υπόψη του και θα αξιολογήσει.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, εξάλλου, ότι «είναι η ελληνική κυπριακή πλευρά η οποία με συνέπεια ενδιαφέρεται και επιδιώκει όχι μόνο τη λύση αλλά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από τον Ιούλιο του 2017». Μετά το αδιέξοδο, είναι η δική μας πλευρά η οποία και έχει λόγους και έχει επιδιώξει πραγματικά ουσιαστικό διάλογο, συμπλήρωσε. Είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό ότι ο ΓΓ και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκδηλώσει μια πρωτοβουλία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, για να προσθέσει ότι «αυτός είναι ο στόχος μας».
Επομένως, συμπλήρωσε ο κ. Προδρόμου, ο Πρόεδρος, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων προσέρχεται σε όλες τις διαδικασίες επιδιώκοντας ακριβώς την επανέναρξη στη βάση των αποφάσεων των ψηφισμάτων των ΗΕ και των παραμέτρων του ΓΓ που είχαμε από το Κραν Μοντανά, προκειμένου να φτάσουμε στην επίλυση του Κυπριακού.
Ερωτηθείς αν θα συζητηθεί θέμα μορατόριουμ στην ΑΟΖ την Παρασκευή, ο κ. Προδρόμου είπε ότι δεν είναι χρήσιμο, ούτε θα ήταν υπεύθυνο να γίνουν δηλώσεις προκαταλαμβάνοντας τη συζήτηση. Είπε ότι πρόκειται για άτυπη συνάντηση, η οποία έχει επιδιωχθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ και καιρό και θα γίνει την Παρασκευή.

Προτεραιότητα ο διάλογος 

Προτεραιότητά μας η επανέναρξη διαλόγου στο πλαίσιο ΔΔΟ και παραμέτρων Γκουτέρες, λέει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Η άρση του αδιεξόδου και η επανέναρξη του διαλόγου στο συμφωνημένο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (ΔΔΟ) και των παραμέτρων Γκουτέρες, παραμένει η προτεραιότητά μας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος. O κ. Νεοφύτου δεν προέβη σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη.

Να μην τεθούν σε αμφισβήτηση κυριαρχικά δικαιώματα

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να θέσει σε αμφισβήτηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να μπούμε σε συζητήσεις για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου, κάτι που φαίνεται πως είναι η πρώτη προτεραιότητα της Άγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, έπειτα από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είχαν μία ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Πρόσθεσε πως το ΔΗΚΟ επαναβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπούμε σε μια συζήτηση για τη συνδιαχείριση του φυσικού αερίου. «Φυσικά και θεωρούμε ότι θα πρέπει τα οφέλη από το φυσικό αέριο να τα προωθήσουμε και για να επωφεληθούν και οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μετά από μια λύση του Κυπριακού. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να θέσει σε αμφισβήτηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να μπούμε σε τέτοιες συζητήσεις που φαίνεται πως αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα της Άγκυρα», πρόσθεσε.
Από εκεί και πέρα οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για τους όρους αναφοράς για να προχωρήσουμε σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καθώς κανένας δεν θέλει είτε να καταλήξουμε σε ένα διαδικαστικό αδιέξοδο είτε να ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία και πάλι να βρεθούμε σε ένα αδιέξοδο παρόμοιο με το Κραν Μοντανά, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.
Είπε πως έπειτα από κάθε νέο αδιέξοδο τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τη δική μας πλευρά. Επομένως πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη προετοιμασία, αλλά θα πρέπει και από την άλλη πλευρά η Τουρκία να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει με καλή διάθεση και καλή πίστη, κάτι που κάθε άλλο παρά διαφαίνεται από τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων την τελευταία περίοδο, σημείωσε. Σε ό,τι αφορά τα ΜΟΕ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν να συζητάμε για ΜΟΕ όταν από τη μια έχουμε τις συνεχόμενες παραβιάσεις της ΑΟΖ της ΚΔ και από την άλλη απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου». Πρέπει να υπάρξει μια απαραίτητα θετική ατμόσφαιρα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά οι πράξεις και οι ενέργειες της Τουρκίας κάθε άλλο παρά διαμορφώνουν αυτή τη θετική ατμόσφαιρα. Αντίθετα, η κλιμάκωση της έντασης δημιουργεί πάρα πολύ αρνητικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν την αισιοδοξία για τα επόμενα βήματα, κατέληξε.

«Εμείς περιμένουμε να δούμε...»

Το ΑΚΕΛ αναμένει ότι στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου οι δύο ηγέτες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε σιγά-σιγά να κτιστεί ένα θετικό κλίμα, το οποίο θα επιτρέψει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων και δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα μας επιτρέψουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, δήλωσε ο γ.γ. του κόμματος Άντρος Κυπριανού, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Τρόοδος.
Ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί είναι κρίσιμη και καθοριστική για το κατά πόσον θα ξεκινήσουν σιγά-σιγά να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι από το 1974 «έχουμε όλοι συναποφασίσει ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, έχει τεράστια σημασία την ερχόμενη Παρασκευή να υπάρξει το κατάλληλο εκείνο κλίμα που θα επιτρέψει σιγά-σιγά να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, έχουμε καταθέσει τα πολιτικά κόμματα τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
«Εμείς έχουμε κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί και δημόσια για αυτά τα ζητήματα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος για τους χειρισμούς στους οποίους θα προβεί την ερχόμενη Παρασκευή. Εμείς αναμένουμε ότι σε αυτή τη συνάντηση και οι δύο ηγέτες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε σιγά-σιγά να κτιστεί ένα θετικό κλίμα το οποίο θα επιτρέψει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων και δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα μας επιτρέψουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», ανέφερε.
Ερωτηθείς ο κ. Κυπριανού για τις εισηγήσεις του κόμματός του και ειδικότερα για τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων, ανέφερε ότι σε αυτά (στις εισηγήσεις) έγινε αναφορά την περασμένη εβδομάδα και δεν θα ήθελε να τα επαναλάβει αυτή τη στιγμή. «Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και θα τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα. Εκείνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι υπήρξε ένα γενικά θετικό κλίμα με την έννοια ότι ήταν ένα ήπιο κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις το καθένα, και εμείς εκφράσαμε τις πάγιες θέσεις του ΑΚΕΛ για όλα αυτά τα θέματα», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Υποδείξεις και ανησυχίες ΕΔΕΚ-Συμμαχίας

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν και οι πρόεδροι της ΕΔΕΚ και της Συμμαχία Πολιτών, Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας.
Για την ΕΔΕΚ είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθεί το φυσικό αέριο ως θέμα συζήτησης για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος. Ανέφερε ότι το κόμμα του ζήτησε από τον Πρόεδρο να θέσει ένα ερώτημα στον Μουσταφά Ακιντζί, στη συνάντηση της Παρασκευής και αυτό αφορά «σε ποιο εύρος έκτασης της ΑΟΖ θα ήθελε να εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες προτάσεις που έκανε αναφορικά με τη ρύθμιση του ενεργειακού».
«Σε αυτό που ουσιαστικά έχει κατοχυρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από τις διεθνείς συμβάσεις και το δίκαιο της θάλασσας και τις  συμφωνίες με τις γειτονικές χώρες ή αυτό που η Τουρκία θέλει να κατοχυρώσει ως ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», διερωτήθηκε.
Πρόσθεσε ότι για το κόμμα του αυτό είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό και παράλληλα θα πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα την επιστροφή της Αμμοχώστου στον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών για να μπορέσει να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα επιτρέψει την επιστροφή των κατοίκων της σε συνθήκες ασφάλειας.
Είπε ότι αυτά τα ζητήματα για την ΕΔΕΚ είναι πολύ σημαντικά και εξέφρασε την ελπίδα ο Πρόεδρος να μπορέσει να τα αξιοποιήσει θετικά. «Από πλευράς μας εκφράσαμε απόψεις και θέσεις μας έτσι ώστε ο ίδιος να μπορέσει να τις αξιοποιήσει όσο καλύτερα και εποικοδομητικά θα μπορούσε, λαμβάνοντας υπόψη ότι κανένας δεν είναι αντίθετος με την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου για εξεύρεση λύσης, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να αγνοούμε τις εμπειρίες του παρελθόντος όπου πολλές φορές η τουρκική πλευρά, αξιοποιώντας ουσιαστικά την καλή θέληση και πρόθεση της πλευράς μας, προσπάθησε να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα και να κατοχυρώσει πολιτικό κεκτημένο σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε.
Στις δικές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ανέφερε πως είναι πάρα πολύ μικρές ως ασήμαντες οι πιθανότητες να βγει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Ο κ. Λιλλήκας δήλωσε πως «ως Συμμαχία Πολιτών εκτιμούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει στη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί να εστιάσει πάνω στην ουσία και η ουσία είναι το πώς θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις αφού γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και δημιουργηθεί κοινό έδαφος, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να οδηγηθούμε σε μιαν επίσημη τρίτη Διάσκεψη για να έχουμε ένα τρίτο διαδοχικό αδιέξοδο».
Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε την ταφόπλακα για το Κυπριακό και θα επέτρεπε στην Τουρκία να προωθήσει αυτά στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσαβούσογλου και σήμερα, σε νέα μοντέλα λύσης του Κυπριακού, πρόσθεσε.

Τους δείχνουν την ΚΔ

Τους υδρογονάνθρακες και τον φυσικό πλούτο τους διαχειρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία και κανένας άλλος, και εάν θέλουν οι Τουρκοκύπριοι συνδιαχείριση ας έλθουν να ενταχθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.
Σε δηλώσεις της μετά τη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η κ. Θεοχάρους είπε πως σήμερα έγινε μια παραγωγική συζήτηση ενόψει της προσεχούς συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ακιντζί. Η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε πλαίσια καθαρά διερευνητικού χαρακτήρα και σίγουρα να απορριφθεί η πρόταση για σύσταση μικτής επιτροπής για τη διαχείριση των υδρογονανθράκων, σημείωσε.
Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είπε πως «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για τυχόν παγίδες από τον τουρκικό παράγοντα και παράλληλα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν θα εμπλακεί με την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Καρογιάν: Εποικοδομητική η συζήτηση

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συζήτηση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα στη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να διαμορφωθούν εκείνες οι συνθήκες που θα βοηθήσουν για τα επόμενα βήματα παρακάτω.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρογιάν είπε ότι άκουσαν τις σκέψεις και απόψεις του Προέδρου ενόψει της συνάντησής του με τον Τ/κ ηγέτη και διατύπωσαν τις δικές τους εισηγήσεις και προτάσεις.
«Ο Πρόεδρος θα αξιολογήσει όλα αυτά τα οποία έχει ακούσει και είμαι βέβαιος ότι θα τα χειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι που αφενός μεν να δοθεί το στίγμα ότι η πλευρά μας είναι πρόθυμη, είναι έτοιμη, όταν προετοιμαστούν σωστά οι διαδικασίες, να μπει σε ένα διάλογο με απώτερο στόχο την επίλυση του Κυπριακού, τη βιώσιμη και λειτουργική, και από την άλλη πλευρά να δοθεί η δυνατότητα και στον διεθνή παράγοντα έτσι που να ασκήσει εκείνες τις πιέσεις, που να εκτονωθεί αυτή η κατάσταση» στην περιοχή, είπε.
Η Δημοκρατική Παράταξη, συνέχισε, υπέβαλε μια σειρά από σκέψεις και προβληματισμούς, σε ό,τι αφορά το θέμα των  υδρογονανθράκων, υπενθυμίζοντας παράλληλα την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου.
 
Πηγή: philenews
www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης