Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Kρίσιμο μέγεθος για το εύρος της νίκης της ΝΔ οι 160 έδρες

Kρίσιμο μέγεθος για το εύρος της νίκης της ΝΔ οι 160 έδρες
Στο όριο του 3% τα μικρά κόμματα, ο καθοριστικός παράγων
Στην τελική ευθεία της σημερινής ψηφοφορίας και με τις ενδείξεις να φέρνουν τη ΝΔ πάνω από το 40%, με μια διαφορά της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων, όλα θα κριθούν στο νήμα από το πόσα κόμματα θα μπουν στην βουλη.
Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι 2 κόμματα βρίσκονται στο όριο του 3%, κανένα ασφαλές συμπέρασμα δεν μπρεί να εξαχθεί για το έυρος της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αν βέβαια πάρει τις 160 έδρες τότε καθίσταται κα με την βούλα ένας πανίχυρος πρωθυπουργός με αυξημένους βαθμούς δυνητικών πρωτοβουλιών και απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα δείχνουν ότι θα συγκρατήσει τον κορμό των δυνάμεών, του καθιστάμενος, Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Οι πληροφορίες φέρουν τις αναλογίες των ποσοστών να συνάδουν εν μέρει με το 42-26, με το οποίο η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε υπερκεράσει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1977.

Η Telegraph

«Οι κουρασμένοι Έλληνες "τιμωρούν" την προοδευτική Αριστερή κυβέρνηση και επαναφέρουν την παλιού στιλ πολιτική δυναστεία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Telegraph για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνεται, εξαντλημένοι από τη λιτότητα και απογοητευμένοι από τις αθετημένες υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι Έλληνες αναμένετια να εκλέξουν ως νέο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον απόγονο μιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας και τον γιο ενός πρώην πρωθυπουργού» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία με υποσχέσεις να αψηφήσει τις Βρυξέλλες και τους δανειστές της Ελλάδας, να επαναδιαπραγματευτεί ένα τεράστιο πακέτο διάσωσης και να βάλει τέλος στη λιτότητα.
Το σύνθημά του ήταν «ελπίδα έρχεται» αλλά μέσα σε λίγους μήνες που ήταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας «αψήφησε τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος και έμεινε παγιδευμένος με το πρόγραμμα διάσωσης πολλών δισεκατομμυρίων λιρών που υπέβαλε η "τρόικα" - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Από τότε οι Έλληνες υπέστησαν νέο γύρο φορολογικών αυξήσεων, μειώσεων στις συντάξεις και απωλειών θέσεων εργασίας.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος επισημαίνει: «Κληθήκαμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική που δεν ήταν δική μας, αλλά το αποτέλεσμα ενός οδυνηρού συμβιβασμού με τους πιστωτές μας το καλοκαίρι του 2015».
Κι ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας «τα περιθώρια ελιγμών που είχαμε ήταν πολύ πολύ μικρά και είχαμε λίγες επιλογές.
Το μνημόνιο ήταν ένας ζουρλομανδύας.
Είχαμε να επιλέξουμε είτε αυτό το δύσκολο δρόμο ή τη σύγκρουση που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στη χρεοκοπία και σε μεγαλύτερη φτώχεια.
Ακολουθήσαμε τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο».
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει στις εκλογές, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, ο κ. Σκουρλέτης λέει «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος επισημαίνει «η φορολογία είναι πολύ υψηλή.
Εάν παραμείνει έτσι, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στην οικονομία.
Κάποιοι άνθρωποι πληρώνουν το 80% με 85% του εισοδήματος τους σε φόρους».
Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, η μείωση των φόρων θα οδηγήσει στον επαναπατρισμό των ελληνικών επιχειρήσεων που μετέφεραν τις έδρες τους στην Κύπρο και τα Βαλκάνια λόγω του ευνοϊκότερου φορολογικού συστήματος.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης