Ενέργεια

Συμφωνία της BP για την πώληση μεριδίου της στην αιγυπτιακή εταιρεία πετρελαίου Dragon Oil

Συμφωνία της BP για την πώληση μεριδίου της στην αιγυπτιακή εταιρεία πετρελαίου Dragon Oil
Τα μετρητά που αντλήθηκαν από την πώληση θα βοηθήσουν την BP να επιτύχει το στόχο της πώλησης περιουσιακών στοιχείων άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Πολύ κοντά σε μια σημαντική συμφωνία βρίσκεται η BP, σύμφωνα με το Reuters.
Ειδικότερα, πλησιάζει στην πώληση του μεριδίου της σε μια μεγάλη αιγυπτιακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Dragon Oil που εδρεύει στο Ντουμπάι, με το ποσό να ξεπερνά τα 600 εκατ. δολ.
Η πώληση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, θα σημάνει το τέλος της 50χρονης συνεργασίας της BP στον κόλπο της Suez Petroleum Company (GUPCO), καθώς η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.
Αναφορικά με την Dragon Oil, πρόκειται για μια θυγατρική της Emirates National Oil Company του Ντουμπάι (ENOC) και σχεδιάζει να επεκτείνει τις διεθνείς της δραστηριότητες και να αυξήσει την παραγωγή της σε 300.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα έως το 2025.
Επίσης, τόσο η BP όσο και το υπουργείο πετρελαίου της Αιγύπτου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εν λόγω ειδήσεις.
Το κύριο πλεονέκτημα του Dragon Oil είναι ο τομέας Cheleken του Τουρκμενιστάν, όπου παράγει περίπου 90.000 bpd. Στην Αίγυπτο, έχει 100% ενδιαφέρον για το μπλοκ του East Zeit Bay.

Τα μετρητά που αντλήθηκαν από την πώληση θα βοηθήσουν την BP να επιτύχει το στόχο της πώλησης περιουσιακών στοιχείων άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την εξαγορά των πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου της BHP στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη χρονιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης