Διεθνή

ΗΠΑ: Επίσκεψη Pompeo στη Ρωσία στις 12-14 Μαΐου 2019 - Συνάντηση με Putin και Lavrov

ΗΠΑ: Επίσκεψη Pompeo στη Ρωσία στις 12-14 Μαΐου 2019 - Συνάντηση με Putin και Lavrov
Τη Ρωσία θα επισκεφθεί το διάστημα 12-14 Μαΐου 2019 ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Vladimir Putin και τον Sergey Lavrov
Τη Ρωσία θα επισκεφθεί το διάστημα 12-14 Μαΐου 2019 ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, και τον Ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavrov, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/5/2019) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Pompeo θα επισκεφθεί το Σότσι της Ρωσίας στις 14 Μαΐου και θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και τον πρόεδρο Vladimir Putin, με τους οποίους θα συζητήσει το πλήρες φάσμα των διμερών και πολυμερών προκλήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στις 13 Μαΐου ο Pompeo θα συναντηθεί στη Μόσχα με στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, Αμερικανούς επιχειρηματίες και Αμερικανούς φοιτητές, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προχθές, Τετάρτη, ο Lavrov θα συζητήσει με τον Pompeo κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ρωσία τις διμερείς σχέσεις, καθώς και την κατάσταση στη Βενεζουέλα, τη Συρία και την Ουκρανία.
Η συμφωνία για τη συνάντηση στο Σότσι επιτεύχθηκε στις συνομιλίες που είχαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στις 6 Μαΐου στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, στο περιθώριο της διάσκεψης του Αρκτικού Συμβουλίου.
Ο Lavrov τότε εξέφρασε την άποψη ότι ο ίδιος μαζί με τον Pompeo κατάφεραν να κάνουν ένα καλό βήμα για να προωθήσουν τον διάλογο που είχαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία οι πρόεδροι Vladimir Putin και Donald Trump στις 3 Μαΐου, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης