Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Equinor: Kλειστό για ακόμη οκτώ μέρες το πεδίο Oseberg στη Νορβηγία

Equinor: Kλειστό για ακόμη οκτώ μέρες το πεδίο Oseberg στη Νορβηγία
Ο τομέας του Oseberg παρήγαγε 46.000 βαρέλια πετρελαίου και 15,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον Φεβρουάριο
Το πεδίο πετρελαίου και φυσικού αερίου Oseberg της Νορβηγίας, του οποίου το αργό πετρέλαιο αποτελεί μέρος του παγκόσμιου πετρελαϊκού δείκτη αναφοράς Brent, αναμένεται να παραμείνει κλειστό για οκτώ ημέρες, περισσότερο από ό, τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή 10/5/2019.
Η παραγωγή στον τομέα έκλεισε την Τετάρτη ως προληπτικό μέτρο λόγω προβλημάτων σε πυροσβεστικές αντλίες νερού στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις και ο τερματισμός λειτουργίας αναμένεται να διαρκέσει για πέντε ημέρες, ανακοίνωσε η Equinor..
Ο τομέας του Oseberg παρήγαγε 46.000 βαρέλια πετρελαίου και 15,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της Διεύθυνσης Πετρελαίου της Νορβηγίας.
Οι εγκαταστάσεις του πεδίου επεξεργάζονται επίσης πετρέλαιο από αρκετά γειτονικά πεδία, συμπεριλαμβανομένου του Oseberg South, πριν την εξαγωγή του στο τερματικό σταθμό Sture στην ξηρά.
Η παραγωγή φυσικού αερίου στην περιοχή ανήλθε σε περίπου 17 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα τον ίδιο μήνα, συμπεριλαμβανομένου του Oseberg South, σε σύγκριση με τη μέγιστη χωρητικότητά του 27 mcm την ημέρα.
Η Equinor κατέχει το 49,3% του πεδίου, ενώ η κρατική Petoro της Νορβηγίας κατέχει το 33,6%, η Total  το 14,7% και η ConocoPhillips 2,4%.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης