Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

MWV: Η Γερμανία έχει αρκετά αποθέματα για να αντιμετωπίσει τη διακοπή του ρωσικού αγωγού πετρελαίου

MWV: Η Γερμανία έχει αρκετά αποθέματα  για να αντιμετωπίσει τη διακοπή του ρωσικού αγωγού πετρελαίου
Η Ρωσία παραδίδει πάνω από το ένα τρίτο του αργού πετρελαίου της χώρας
Τα γερμανικά διυλιστήρια έχουν επαρκή πετρελαϊκά αποθέματα για να σταματήσουν τις εισαγωγές ροών στον ρωσικό αγωγό Druzhba, δήλωσε την Πέμπτη 25/4/2019 το βράδυ  εκπρόσωπος του βιομηχανικού συνδέσμου MWV.
Οι ροές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba έχουν ανασταλεί από την Πολωνία και τη Γερμανία λόγω ποιότητας. Ο αγωγός μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως και προμηθεύει την Πολωνία και τη Γερμανία μέσω ενός βόρειου βραχίονα και την Τσεχίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας μέσω ενός νότιου σκέλους.
"Δεν υπάρχει έλλειψη προσφοράς ή επεξεργασίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της MWV, για τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, τα διυλιστήρια και τα πρατήρια καυσίμων.
Τα αποθέματα σε ένα μεγάλο διυλιστήριο στο Schwedt, στην ανατολική Γερμανία κοντά στον αγωγό, είναι επαρκή, επεσήμανε.
Η πιθανή αποδέσμευση των αποθεμάτων πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα της Γερμανίας, τα οποία θα έπρεπε να ανατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών, δεν ήταν "θέμα συζήτησης", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Αλλά η βιομηχανία αναζητεί πρόσθετες αποστολές που πρέπει να διευθετηθούν μέσω του λιμανιού της Βαλτικής Θάλασσας του Ρόστοκ, σε περίπτωση που η κρίση συνεχισθεί.
Η Γερμανία διαθέτει διαφοροποιημένη υποδομή εφοδιασμού σε αργό πετρέλαιο και εισαγωγές, επιτρέποντάς της να μεταφέρει πετρέλαιο από τα λιμάνια της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής Θάλασσας μέσω πλωτών μεταφορών πέραν των αγωγών.
Ο εκπρόσωπος του MWV δήλωσε ότι δεν μπορεί να μετρήσει τον όγκο ή το ποσοστό του μολυσμένου πετρελαίου στον αγωγό που μπορεί να έχει παραληφθεί ή πώς θα ξεκαθαρισθεί καθώς αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τους φορείς εκμετάλλευσης.
Η MWV, η Mineraloelwirtschaftsverband, έχει 14 εταιρείες-μέλη, μεταξύ των οποίων η Total, η Shell και η Rosneft.
Ο εκπρόσωπος επίσης δεν μπόρεσε να πει εάν θα υπήρχαν νομικές απαιτήσεις για να αντισταθμιστεί η απώλεια των αποστολών.
Το 2018, η Ρωσία αντιπροσώπευε το 36% των συνολικών εισαγωγών αργού πετρελαίου της Γερμανίας ύψους 85,2 εκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με στοιχεία της BAFA.
"Συνολικά, αυτό δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί" επεσήμανε.
Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δήλωσαν ότι δεν αναμένουν να σταματήσει η διακοπή των παραδόσεων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης