Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η συνάντηση Putin - Kim Jong Un θα διευκολύνει την επίλυση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Η συνάντηση Putin - Kim Jong Un θα διευκολύνει την επίλυση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τόνισε ότι η συνάντηση θα συμβάλει στη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή
Την ικανοποίησή της για την επερχόμενη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un εξέφρασε σήμερα (19/4) μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Lu Kang.
Ειδικότερα, ο κ. Kang δήλωσε ότι η Κίνα είναι «ευχαριστημένη» που βλέπει ότι η Μόσχα και η Πιονγιάνγκ «ενισχύουν τους δεσμούς τους στο ανώτατο επίπεδο», στον απόηχο της ανακοίνωσης του Κρεμλίνου ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στα τέλη Απριλίου.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η συνάντηση θα διευκολύνει τις προσοπάθειες για την επίλυση του προβλήματος της κορεατικής χερσονήσου με πολιτικά μέσα», τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η συνάντηση «θα συμβάλει στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».
Παράλληλα, ο κ. Kang υπογράμμισε ότι το Πεκίνο «ελπίζει πως η τάση διαλόγου ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχιστεί», καθώς και ότι «η αλληλεπίδραση των δύο χωρών θα έχει ακόμα θετικότερα αποτελέσματα».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας δεν θα παρεβρεθούν στην εβδομαδιαία συνάντηση των δύο πλευρών, γεγονός που αποτελεί την όγδοη συνεχόμενη ακύρωση της συνάντησης.
«Η Βόρεια Κορέα μας ενημέρωσε εκ των προτέρων ότι ο επικεφαλής του γραφείου του Βορρά δε μπόρεσε να παρεβρεθεί στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Lee Sang-min, ο οποίος ωστόσο διευκρίνησε ότι οι δύο πλευρές «συνεχίζουν να συζητούν τα απαραίτητα ζητήματα με φυσιολογικό τρόπο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης