Επιχειρήσεις

Η Saudi Aramco εξαγοράζει το 70% της SABIC έναντι 69,1 δισ. δολάρια

tags :
Η Saudi Aramco εξαγοράζει το 70% της SABIC έναντι 69,1 δισ. δολάρια

Το τίμημα αντιπροσωπεύει μια μικρή έκπτωση από την τρέχουσα αγοραία αξία του μεριδίου, που ανέρχεται σε περίπου 69,5 δισεκατομμύρια δολάρια,

H Saudi Aramco, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, συμφώνησε να αγοράσει πλειοψηφικό μερίδιο στη Saudi Basic Industries Corp (SABIC) από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας για 69,1 δισεκατομμύρια δολάρια .
Η συμφωνία έρχεται μετά από μήνες συνομιλιών μεταξύ της Aramco και του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, συμβάλλοντας στην καθυστέρηση της δημόσιας προσφοράς που είχε προγραμματιστεί για την αρχική δημόσια εγγραφή του Aramco.
Σύμφωνα με το Reuters το Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι η Aramco θα αγοράσει το 70% της SABIC για 69,1 δισ. δολάρια.
Το τίμημα αντιπροσωπεύει μια μικρή έκπτωση από την τρέχουσα αγοραία αξία του μεριδίου, που ανέρχεται σε περίπου 69,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv.
Η κίνηση της Aramco για την αγορά της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας πετροχημικών στον κόσμο στοχεύει στην επέκταση της δραστηριότητάς της στο downstream (κατάντη) τομέα.
Η Aramco σχεδιάζει να ενισχύσει τις επενδύσεις στον τομέα της διύλισης και των πετροχημικών για να εξασφαλίσει νέες αγορές και θεωρεί ότι η ανάπτυξη των χημικών ουσιών αποτελεί κεντρικό στοιχείο της κατάντη στρατηγικής της για τη μείωση του κινδύνου επιβράδυνσης της ζήτησης πετρελαίου.  


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης