Φυσικό Αέριο

Υπογραφή οριστικών συμφωνιών της Total για την είσοδό της στο ενεργειακό έργο Arctic LNG 2

Υπογραφή οριστικών συμφωνιών της Total για την είσοδό της στο ενεργειακό έργο Arctic LNG 2
«Το Arctic LNG 2 βασίζεται στην επιτυχία του LNG Yamal και θα εισαγάγει διάφορες καινοτόμες λύσεις για την περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας»
Την υπογραφή οριστικών συμφωνιών με την Novatek για την απόκτηση του άμεσου ποσοστού 10% στο ενεργειακό έργο Arctic LNG 2 στην χερσόνησο της Gydan, ανακοίνωσε η Total.
Λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού 19,4% του συνόλου της Novatek και της πρόθεσης της Novatek να διατηρήσει το 60% του σχεδίου, το συνολικό οικονομικό ενδιαφέρον του ομίλου για το έργο ΥΦΑ θα είναι περίπου 21,6%.
Εάν η Novatek
αποφασίσει να μειώσει τη συμμετοχή της κάτω από το 60%, η Total θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το άμεσο μερίδιο της μέχρι το 15%.
Σύμφωνα με τη δήλωση, και τα δύο μέρη συμφωνούν ότι η Total θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα άμεσο ενδιαφέρον ύψους 10-15% σε όλα τα μελλοντικά έργα του LNG της Novatek που βρίσκονται στις χερσονήσους Gydan και Yamal.
Από την πλευρά του, ο Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Total, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε τις οριστικές συμφωνίες για την είσοδο μας σε αυτό το νέο παγκόσμιο έργο ΥΦΑ που βασίζεται στους τεράστιους πόρους της Ρωσίας μαζί με τον εταίρο Novatek. Το Arctic LNG 2 βασίζεται στην επιτυχία του LNG Yamal και θα εισαγάγει διάφορες καινοτόμες λύσεις για την περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Το Arctic LNG 2 εντάσσεται στη στρατηγική μας για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσω ανταγωνιστικών εξελίξεων που βασίζονται σε γιγάντιους πόρους χαμηλού κόστους που προορίζονται κυρίως για τις ταχέως αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές».
Τέλος, η τελική επενδυτική απόφαση για το έργο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την έναρξη λειτουργίας του πρώτου τρένου που προβλέπεται για το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης