Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ισχυρά κέρδη στις διεθνείς αγορές λόγω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +1% ο Dow, άλμα +2,5% για DAX

tags :
Ισχυρά κέρδη στις διεθνείς αγορές λόγω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +1% ο Dow, άλμα +2,5% για DAX
Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Δεκεμβρίου οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα (18/1/2019) οι διεθνείς αγορές, εν μέσω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Περί τις 18:30, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1% στις 24.605 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,2% στις 2.666 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,2% υψηλότερα στις 7.166 μονάδες.
Η μετοχή της Chevron σημειώνει άνοδο 1,2% και η Boeing ενισχύεται κατά 1%, λόγω της αισιοδοξίας για το εμπόριο.
Όπως ανέφερε χθες (17/1) δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, εμφανίζεται πρόθυμος να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, αν και ο Αμερικανός εκπρόσωπος Εμπορίου, Robert Lighthizer, εμφανίζεται αντίθετος με μια τέτοια κίνηση, εκτιμώντας ότι θα θεωρηθεί ως σημάδι αδυναμίας από την πλευρά του Πεκίνου.
Ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, αναμένεται να βρεθεί στην Ουάσιγκτον στις 30 Ιανουαρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει νέο γύρο συνομιλιών με τον Lighthizer.
H «WSJ» ανέφερε ακόμη ότι παρόλο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει στηρίξει τον Lighthizer στις προηγούμενες συζητήσεις με την Κίνα, τού έχει, εντούτοις, καταστήσει σαφές ότι θέλει συμφωνία, πιέζοντάς τον να προσπαθήσει να πετύχει μία.
Το δημοσίευμα της «WSJ» έδωσε χθες μια σημαντική ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες, ωστόσο αποδείχτηκε προσωρινή.
Η μετοχή της Netflix υποχωρεί κατά 2%, καθώς, παρά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική εταιρεία, το guidance της για το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν απογοητευτικό.
Ώθηση στους δείκτες προσέφεραν και ορισμένες «dovish» δηλώσεις αξιωματούχου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να απαντήσει «προσεκτικά» στις προοπτικές επιβράδυνσης της ανάπτυξης.
Ο Williams, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), δήλωσε ότι αναμένει ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί φέτος, λόγω της μικρότερης ανάπτυξης σε Ευρώπη και Ασία, της υποχώρησης της θετικής επίδρασης από τα δημοσιονομικά μέτρα και των λιγότερο ευνοϊκών χρηματοοικονομικών συνθηκών.
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών, στον απόηχο των μεικτών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες.
Η Morgan Stanley σημειώνει άνοδο 0,8%, η J.P. Morgan Chase ενισχύεται κατά 0,3%, η Goldman Sachs καταγράφει απώλειες 0,5%, ενώ οριακές μεταβολές καταγράφουν Bank of America και Citigroup.

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Δεκεμβρίου διαπραγματεύονται, εν τω μεταξύ, οι μετοχές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω της αισιοδοξίας για το εμπόριο
Περί τις 18:30, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,8% στις 357 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτου να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις, στο +2,7%, λόγω της «ευαισθησίας» του στα θέματα εμπορίου.
Η αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία προσφέρει ώθηση και στον κλάδο πρώτων υλών (+1,7%), λόγω της έκθεσής του στην Κίνα.
Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 2%, στον απόηχο αναβαθμίσεων αξιολογήσεων.
Η Commerzbank σημειώνει άλμα 5%, ενώ η Banco Sabadell καταγράφει κέρδη 3,4%, καθώς οι μετοχές τους αναβαθμίστηκαν σε «buy»
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 2,7% στις 11.218 μονάδες, με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να καταγράφουν ισχυρά κέρδη.
Ειδικότερα, η μετοχή της Daimler ενισχύεται κατά 3,1%, της Volkswagen καταγράφει κέρδη 2,5% και της BMW σημειώνει άνοδο 2,9%.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 1,8% στις 6.955 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 1,5% στις 4.865 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,9% στις 19.637 μονάδες.

Κέρδη στις αγορές της Ασίας με τα εμπορικά ζητήματα να παραμένουν στο επίκεντρο

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από την πρόοδο που σημειώνεται στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κατά τις τελευταίες ημέρες.
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με άνοδο 1,42% στις 2.596,01 μονάδες, ενώ παρόμοια άνοδο σημείωσε και ο δείκτης SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +1,49% και τις 7.581,39 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,25% στις 27.090,81 μονάδες.
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά +1,29% στις 20.666 μονάδες, με τον ετήσιο πληθωρισμό να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών για τον Δεκέμβριο του 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης