Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ικανοποίηση Θεσμών για το Target Model – Στο τραπέζι την επόμενη εβδομάδα τα ΝΟΜΕ

Ικανοποίηση Θεσμών για το Target Model – Στο τραπέζι την επόμενη εβδομάδα τα ΝΟΜΕ

Στο επίκεντρο της συζήτησης η πρόθεση του Γιώργου Σταθάκη να μην συμπεριληφθούν στις προγραμματισμένες δημοπρασίες για το 2019 οι πρόσθετες ποσότητες ισχύος

Τα ανοιχτά θέματα της αγοράς ενέργειας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν χθες (17/1) τα τεχνικά κλιμάκια με ΡΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ  εν όψει της έλευσης των επικεφαλής των Θεσμών την προσεχή Δευτέρα. 
Η πλευρά των Θεσμών φέρεται να εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης του Target Model.
Αυτό που διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν υλοποιηθεί οι πλατφόρμες και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εκπαίδευση για την προσαρμογή και τη σύζευξη με τις γειτονικές αγορές.
Για ένα διάστημα πάντως εκτιμάται ότι η αγορά θα εξακολουθεί να λειτουργεί ως απομονωμένη μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα tests με τα ηλεκτρικά συστήματα των γειτονικών χωρών.

Στη συνάντηση Σταθάκη – Θεσμών το μέλλον των ΝΟΜΕ

Ασαφή ωστόσο παραμένουν τα πράγματα σε σχέση με τα ΝΟΜΕ.
Η συζήτηση περί αυτού δεν πήγε σε βάθος χθες, κάτι που θα γίνει στη συνάντηση του υπουργού Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των Θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό που η αγορά αναμένει με αγωνία είναι η θέση των Θεσμών στην πρόθεση του υπουργού Γιώργου Σταθάκη να μην συμπεριληφθούν στις προγραμματισμένες δημοπρασίες για το 2019 οι πρόσθετες ποσότητες ισχύος που προκύπτουν από τις αποκλίσεις του μεριδίου της ΔΕΗ το 2018 σε σχέση με τους δεσμευτικούς στόχους.

Πιθανή υιοθέτηση του αιτήματος Σταθάκη κρίνεται από την αγορά ως αρνητική για τον ανταγωνισμό και τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης