Τελευταία Νέα
Commodities

Gredit Suιsse: "Βλέπει" στα 54 δολ. το αργό και στα 63 δολ. το brent το 2019

Gredit Suιsse:

Οι τέσσερις παράγοντες  και οι κίνδυνοι που θα κρίνουν την αγορά πετρελαίου το 2019

Στα 54 δολάρια το βαρέλι βλέπει την τιμή του αργού η Gredit Sussie το 2019 και το brent στα 63 δολάρια το βαρέλι.
Σε έκθεση με τις προβλέψεις την πορεία των commodities σημειώνει ότι οι χαμηλότερες τιμές απαιτούνται για την ταχύτερη αύξηση της αμερικανικής ανάπτυξης και την εξισορρόπηση της αγοράς
Η μείωση του εφοδιασμού του ΟΠΕΚ + (1,2 MMBbld) σε συνδυασμό με την εντολή της καναδικής κυβέρνησης για περιορισμό  (0,3 MMBbld) θα στηρίξουν μια ισορροπημένη αγορά του 2019, παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται το «χτίσιμο» αποθεμάτων το πρώτο τρίμηνο του 2019.
«Η ενεργοποίηση της απαραίτητης αντίδρασης στην παροχή πετρελαίου στην αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία θα απαιτήσει χαμηλότερες τιμές αργού, προκαλώντας χαμηλότερα επίπεδα αερίων και δραστηριότητας ... και αυτό προφανώς φαίνεται να λειτουργεί μέσω της βιομηχανίας» επισημαίνεται στην έκθεση.

 Καταλυτικοί παράγοντες για την αγορά πετρελαίου το 2019 θα είναι:
1) Οι ιρανικές εξαγωγές: Οι απαλλαγές των 900 MBbld που έχουν χορηγήσει οι  ΗΠΑ θα τεθούν σε  επανεξέταση τον Απρίλιο και κάθε 180 ημέρες μετά.
 2)Η επίσημη συνάντηση του ΟΠΕΚ τον Απρίλιο, όπου θα επανεξετασθεί η πρόσφατη περικοπή παραγωγής (αρχικά έξι μήνες υπόσχεση).
 3) Ο οδηγός για τις εκπομπές αερίων των αμερικανικών ενεργειακών επιχειρήσεων E & Ps (που αντιμετωπίζει τεράστια πίεση) και τις σχετικές επιπτώσεις στην αύξηση πετρελαίου των ΗΠΑ και
4) Η συνεχιζόμενη πίεση του Προέδρου Trump, στον ΟΠΕΚ για χαμηλότερες τιμές πετρελαίου.

Η παραγωγή αργού του ΟΠΕΚ  αναμένεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 31,8 MMBbld  τόσο το 2019 όσο και το 2020, χαμηλότερα  από  τα33 MMBbld το τέταρτο τρίμηνο του 2018, καθώς η μειώσεις της προσφοράς τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο.
Σε σχέση με τα επίπεδα του Οκτωβρίου 2018, οι μεγαλύτερες περικοπές εφοδιασμού προέρχονται από το Ιράν (~ 550 MBbld, λόγω κυρώσεων από τις ΗΠΑ), τη Βενεζουέλα (~ 250 MBbld) και τη Σαουδική Αραβία (~ 200 MBbld).
 Οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου εκτιμάται ότι θα επιβραδύνουν τον  ρυθμό αύξησης της αγοράς πετρελαίου στις  ΗΠΑ, καθώς οι προϋπολογισμοί της Ε & Ρ προσαρμόζονται με τις προβλεπόμενες ταμειακές ροές.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται ότι θα επιβραδυνθεί στα ~ 780 MBbld (έναντι ~ 1,5 MMBbld το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και ~ 1,1 MMBbld το τέταρτο τρίμηνο του 2017) .
 Η προσφορά  εκτός ΟΠΕΚ  αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,3 MMBbld το 2019 και 1,6 MMBbld το 2020.
Εκτός των ΗΠΑ, και η Ρωσία αναμένεται  να συμβάλει στην αύξηση (CSe +200 MBbld), αντισταθμίζοντας εν μέρει τις μειώσεις από τον Καναδά.
 
Σημαντικοί κίνδυνοι αποτελούν σύμφωνα με την τράπεζα οι "μπαλαντέρ" της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των ιρανικών εξαγωγών, των πολιτικών  αναταραχών στη Λιβύη, των περιφερειακών επιπτώσεων ενός ολοένα και πιο απομονωμένου Ιράν και η ανθεκτικότητα της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου που συνεχίζει να κινείται πέρα από τις προσδοκίες.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης