Τελευταία Νέα
Commodities

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία

tags :
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία
Οι αγορές πετρελαίου δέχονται πιέσεις από την αύξηση της προσφοράς
Πτωτικά κινείται σήμερα (3/1) το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών.
Ειδικότερα, μια ενδεχόμενη επιβράδυνση της οικονομίας το 2019 θα ήταν ικανή να οδηγούσε σε μείωση της ζήτησης του πετρελαίου.
«Οι φόβοι για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη εξακολουθούν να αποτελούν τον βασικό παράγοντα που προκαλεί νευρικότητα στην αγορά», αναφέρει σε σημείωμά της η Phillip Futures της Σιγκαπούρης, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η επιβράδυνση θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές βλέπουν το ενδεχόμενο μίας ηπιότερης ζήτησης».
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,98% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,37 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -1,80% στα 45,70 δολ. ανά βαρέλι.
Οι αγορές πετρελαίου δέχονται πιέσεις από την αύξηση της προσφοράς, καθώς η αύξηση της ζήτησης αναμένεται να επιβραδυνθεί εν μέσω αναταραχών στις αγορές, την ίδια στιγμή που η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ για το τέλος του 2018 διαμορφώθηκε στα 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που καθιστά τη χώρα τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης