Τελευταία Νέα
Διεθνή

Birol (IEA): Ευελπιστώ ότι οι τιμές στο πετρέλαιο δε θα ξεπεράσουν τα τρέχοντα επίπεδα κατά το 2018

Birol (IEA): Ευελπιστώ ότι οι τιμές στο πετρέλαιο δε θα ξεπεράσουν τα τρέχοντα επίπεδα κατά το 2018
Ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας εκτιμά ότι μία περαιτέρω άνοδος στο πετρέλαιο θα ήταν κακή για την παγκόσμια οικονομία
Την ελπίδα του ότι οι τιμές στο πετρέλαιο δεν θα ξεπεράσουν τα τρέχοντα επίπεδα κατά το 2018 εξέφρασε σήμερα (6/11) ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Fatih Birol, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «κακό» για την παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Birol στο περιθώριο του Αφρικανικού Συνεδρίου για το πετρέλαιο στο Κέιπ Τάουν, «ελπίζω ότι οι τιμές του πετρελαίου δε θα αυξηθούν πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα φέτος, διότι θα ήταν κακό για την εύθραυστη παγκόσμια οικονομία».
Παράλληλα, ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας πρόσθεσε ότι η ζήτηση προς το πετρέλαιο θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά τις επόμενες δεκαετίες.
Σε ότι αφορά την παραγωγή αργού πετρελαίου στη Βενεζουέλα, ο Faith Birol τόνισε ότι βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση» και ότι θα μπορούσε σύντομα να υποχωρήσει κάτω από τα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Επιπλέον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, αναφέρθηκε και στην παραγωγή του Ιράν, τονίζοντας ότι οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας «υποχωρούν γρήγορα, και ενδέχεται (να υποχωρήσουν) ακόμα περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες».
Ενώ οι αναλυτές δεν αναμένουν να υπάρξει πλήρης παύση στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, υπάρχει μία αυξανόμενη συναίνεση ότι οι εξαγωγές της χώρας θα υποχωρήσουν περισσότερο σε σύγκριση με τον προηγούμενο γύρο κυρώσεων υπό την διοίκηση του Barack Obama το 2012.
Σύμφωνα με τον IEA, οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν είχαν μειωθεί τότε κατά το ήμισι, στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης