Περιβάλλον

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης

Ο Γιάννης Ταφύλλης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, διορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Καπάκη

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματεάς Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Ο κ. Καπάκης υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, 14 ημέρες μετά τη φωτιά στο Μάτι.

 

Πρόκειται για τον τέταρτο άμεσα εμπλεκόμενο στην αντιμετώπιση της φωτιάς στο Μάτι που παραιτείται ή καρατομείται καθώς την Παρασκευή είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας ενώ την Κυριακή είχαν καρατομηθεί οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, διορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Καπάκη.

 

Ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας  θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθώς, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε θέματα διοίκησης.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Ωστόσο, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα ΥΠΕΘΑ τού ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας.

 

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Ανακοίνωση
Παραίτηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Αθήνα, 06 Αυγούστου 2018

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, και υπέβαλε την παραίτησή του.

 

 

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης