Διεθνή

Η κινέζικη CNPC και η καναδική Brookfield διεκδικούν το 55% του αγωγού φυσικού αερίου στο Περού

Η κινέζικη CNPC και η καναδική Brookfield διεκδικούν το 55% του αγωγού φυσικού αερίου στο Περού
Η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Κίνας, και ο μεγαλύτερος διαχειριστής οργανισμών εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων του Καναδά είναι οι δύο πλειοδότες για το 55% της Odebrecht στον αγωγό φυσικού αερίου
H China National Petroleum Corp. ανταγωνίζεται την Καναδική Brookfield Asset Management Inc. για να αγοράσει πλειοψηφικό μερίδιο της Odebrecht ΑΕ σε έργο κατασκευής αγωγού ύψους 7,3 δισ. δολαρίων στο Περού.
Η CNPC, η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Κίνας, και ο μεγαλύτερος διαχειριστής οργανισμών εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων του Καναδά είναι οι δύο πλειοδότες για το 55% της Odebrecht στον αγωγό φυσικού αερίου ανέφεραν πηγές σύμφωνα με το Bloomberg.
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.
Η Καναδική Brookfield είναι σε καλύτερη θέση για να αγοράσει το μερίδιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών του Περού, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ότ ιη Brookfield έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία για να αγοράσει το μερίδιο.
Η Odebrecht και εκπρόσωπος της Brookfield αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο  να σχολιάσει.
Η Sempra Energy από το Σαν Ντιέγκο  αποσύρθηκε από τις συνομιλίες για την απόκτηση του ποσοστού περασμένο μήνα καθώς  η κυβέρνηση του Περού αρνήθηκε να αφαιρέσει μια ρήτρα που μπορεί να θέσει τη σύμβαση κατασκευής του αγωγού σε κίνδυνο εάν διαπιστωθεί ότι έχει  διαπραχθεί αδίκημα.
Το έργο στο Περού διακόπηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο και η Odebrecht άρχισε συνομιλίες για την πώληση της συμμετοχής της, καθώς η εταιρεία είχε παγιδευτεί σε μια έρευνα για διαφθορά στην πατρίδα της τη Βραζιλία για  δάνειο 4,1 δις δολαρίων σε έργο που  καθυστέρησε.
Ο Περουβιανός Πρόεδρος Pedro Pablo Kuczynski υποσχέθηκε να ακυρώσει τις συμβάσεις με την Odebrecht εάν αποδειχθεί  διαφθορά έχει αποδειχθεί.
Στις 23 Ιανουαρίου 2017 λήγει η προθεσμία για τις τράπεζες να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση, ή η κυβέρνηση του Περού θα ακυρώσει την άδεια του έργου ανέφεραν πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης