Διεθνή

Επταπλασιάστηκαν τα κέρδη της Rosneft για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 1,3 δισ. δολ

Επταπλασιάστηκαν τα κέρδη της Rosneft για το α΄ τρίμηνο 2018, στα 1,3 δισ. δολ
Κατά επτά φορές αυξήθηκαν κατα καθαρά κέρδη της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft για το πρώτο τρίμηνο του 2018, με τα έσοδα να καταγράφουν επίσης σημαντική άνοδο, καθώς η εταιρεία έχει μειώσει τις βραχυπρόθεσμες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της κατά -49%.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκε στα 1,3 δισ. δολ. έναντι 177 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα να κρίνονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 1,24 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα έδοσα της Rosneft κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +22% στα 27,86 δισ. δολ. έναντι 22,81 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
«Λαμβάνοντας υπόψην τις πρόσθετες πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στη δημιουργία αξίας των μετόχων και επίσης στις σχετικά ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς, αναμένουν περαιτέρω μείωση των υποχρεώσεων και βελτίωση των αποδόσεων των μετόχων», υπογράμμισε ο επικεφαλής της εταιρείας, Igor Sechin, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Νωρίτερα, η Rosneft ανέφερε ότι η παραγωγή υδρογονανθράκων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους κατέγραψε ελαφρά πτώση, γεγονός που οφείλεται στις υποχρεώσεις της Ρωσίας απέναντι στη συμφωνία ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή.
Συγκεκριμένα, η ρωσική εταιρεία δήλωσε ότι η παραγωγή κατά το πρώτο τρίμηνο υποχώρησε στα 5,7 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως, έναντι 5,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης