Τεράστιο πάρκο αιολικής ενέργειας θέλει να κατασκευάσει η Δανία

Τεράστιο πάρκο αιολικής ενέργειας θέλει να κατασκευάσει η Δανία
Το πάρκο αναμένεται να παράγει 800MW και να είναι σε θέση να παρέχει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει τις επτά μεγαλύτερες πόλεις της Δανίας
Σε λίγα μόνο χρόνια, η Δανία θα μπορούσε να έχει ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα αιολικής ενέργειας στον κόσμο - δηλαδή, εάν η κυβέρνηση βρει τον δρόμο της.
Η πρωτοβουλία είναι μέρος της πολυαναμενόμενης κυβερνητικής πρότασης για την ενέργεια που αναμένεται να εμφανιστεί κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα.
«Μιλάμε για ένα πολύ, πολύ μεγάλο πάρκο αιολικής ενέργειας που θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο όσον αφορά την κυβέρνηση να επιτύχει το στόχο του.
Δηλαδή τουλάχιστον το ήμισυ της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης της Δανίας θα είναι βιώσιμη μέχρι το 2030", δήλωσε ο Lars Christian Lilleholt, δήλωσε σύμφωνα με το DR Nyheder.
Το πάρκο αναμένεται να παράγει 800MW και να είναι σε θέση να παρέχει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει τις επτά μεγαλύτερες πόλεις της Δανίας.
Για να επιτευχθεί αυτό το τρομερό επίπεδο παραγωγής ενέργειας, απαιτούνται περίπου 50-75 μαζικές ανεμογεννήτριες με ύψος 250 μέτρα.
Επιπλέον, η κυβέρνηση αναμένει επίσης να παρουσιάσει επιπλέον έργα αιολικού πάρκου έως το 2022, ανάλογα με το πόση δύναμη χρειάζεται.
Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Δανίας που έχει προγραμματιστεί σήμερα είναι το έργο Kriegers Flak, το οποίο έχει χωρητικότητα άνω των 600MW και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης