Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Cenergy: Σε 7 μήνες θα ξέρουμε τα αποτελέσματα της έρευνας αντιντάμπινγκ στις ΗΠΑ

tags :
Cenergy: Σε 7 μήνες θα ξέρουμε τα αποτελέσματα της έρευνας αντιντάμπινγκ στις ΗΠΑ
Η εταιρεία εκτιμά ότι η έρευνα αυτή θα είναι χρονοβόρα και θα χρειασθεί περισσότερο από επτά μήνες για να ολοκληρωθεί
H Cenergy Holdings ανακοινώνει την έναρξη από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (U.S. Department of Commerce) έρευνας για επιβολή δασμών εισαγωγής (anti-dumping duty investigation) σε σωλήνες μεγάλου διαμετρήματος (ονομαστικής διαμέτρου άνω των 16.4 ιντσών) εναντίον της Ελλάδας και πέντε ακόμη χωρών (Καναδά, Κίνας, Ινδίας, Κορέας, Τουρκίας) βάσει σχετικών αιτήσεων που υπεβλήθησαν από έξι παραγωγούς των ΗΠΑ.
Ακολούθως ως αποτέλεσμα των αιτήσεων αυτών η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (United States International Trade Commission, USITC) απεφάνθη ότι υπάρχει εύλογη ένδειξη ουσιώδους βλάβης ή απειλής ουσιώδους βλάβης εναντίον της εγχώριας βιομηχανίας των ΗΠΑ λόγω των εισαγωγών σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από τις προαναφερόμενες χώρες.
Η θυγατρική εταιρεία της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου έχει υπαχθεί στην προαναφερθείσα έρευνα καθώς είναι ο μοναδικός παραγωγός σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα.
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων η έρευνα αυτή θα είναι χρονοβόρα και θα χρειασθεί περισσότερο από επτά μήνες για να ολοκληρωθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης