Ενέργεια

Αλμπαϊράκ: Χωρίς λύση δε θα επιτρέψουμε μονομερείς γεωτρήσεις

Αλμπαϊράκ: Χωρίς λύση δε θα επιτρέψουμε μονομερείς γεωτρήσεις
«Η τουρκική αγορά  προσφέρει πολλαπλούς διαδρόμους μεταφοράς ενέργειας» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας
«Όσο δεν υπάρχει λύση στο ζήτημα της Κύπρου, θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και δε θα επιτρέψουμε να γίνουν μονομερείς γεωτρήσεις», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας στο πλαίσιο Ενεργειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet.
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Ανατολική Μεσόγειος είναι η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική.
«Η Τουρκία τα τελευταία 15 χρόνια ενώ είναι προσηλωμένη στο να ασκεί μία εποικοδομητική πολιτική όσον αφορά τη Βόρεια Κύπρο, την ίδια ώρα η Νότια Κύπρος με την ένταξή της στην Ε.Ε. δημιουργεί τετελεσμένα. Δεν ασκεί μόνο μονομερή πολιτική στο νησί αλλά και στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ. Μέχρι χθες η εποικοδομητική και υπομονετική στάση της Τουρκίας γινόταν αντιληπτή ως μια παθητική στάση, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε μια σημαντική στροφή και είπαμε ότι ο πλούτος και όλα γύρω από την Κύπρο ανήκουν στους Κύπριους. Αν εσείς εδώ προσπαθήσετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν είναι μια λογική και σοφή διαδικασία αυτή και η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της», είπε.
Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε, επίσης, πως λήφθηκαν σημαντικά μέτρα για γεωτρήσεις και αποτελεσματικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Βρισκόμαστε σε μια γεωγραφική περιοχή όπου υπάρχουν τα 2/3 των αποθεμάτων φυσικού αερίου», είπε.
Επιπλέον, επεσήμανε πως η τουρκική αγορά  προσφέρει πολλαπλούς διαδρόμους μεταφοράς ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης