Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπογραφή συμφωνίας στον τομέα του φυσικού αερίου μεταξύ Novatek - Saudi Aramco

Υπογραφή συμφωνίας στον τομέα του φυσικού αερίου μεταξύ Novatek - Saudi Aramco
Η Novatek είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παραγωγούς φυσικού αερίου στη Ρωσία
Μνημόνιο συμφωνίας για διεθνή συνεργασία σε έργα φυσικού αερίου υπογράφηκε ανάμεσα στην ρωσική εταιρεία Novatek και τη εθνική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco.
Η εταιρεία ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν σε έργα φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών ΥΦΑ, της ανάπτυξης των αγορών ΥΦΑ, των έργων έρευνας και παραγωγής φυσικού αερίου, καθώς και της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος της Novatek Leonid Mikhelson δήλωσε ότι η εταιρεία βλέπει ένα ευρύ φάσμα συναρπαστικών και αμοιβαία επωφελών ενεργειακών ευκαιριών για συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία.
«Η εταιρεία μας κατέχει μία από τις μεγαλύτερες, υψηλής ποιότητας, χαμηλού κόστους συμβατικές πηγές φυσικού αερίου και έχει αποκτήσει μοναδική και πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη έργων LNG στην ρωσική περιοχή της Αρκτικής. Η στρατηγική της Novatek προβλέπει την ταχεία αύξηση της παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου και την προσέλκυση διεθνών συνεργατών , και ως εκ τούτου χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον μιας τόσο σημαντικής εταιρείας παγκοσμίως, όπως η Saudi Aramco, να συνεργαστεί μαζί μας στις αγορές φυσικού αερίου», σημείωσε ο Leonid Mikhelson.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να αποκομίσει κέρδος από τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, καθώς επεκτείνει τον πετροχημικό της κλάδο και την ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο.
Η Σαουδική Αραβία απέδειξε αποθέματα φυσικού αερίου ύψους 303 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών από την 1η Ιανουαρίου 2017, την τέταρτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο πίσω από τη Ρωσία, το Ιράν και το Κατάρ.
Η Novatek είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παραγωγούς φυσικού αερίου στη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης