Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα σχέδια της BP για τις επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν

Τα σχέδια της BP για τις επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν
Καμία διακοπή στη λειτουργία των πλατφορμών φέτος - Με drones οι επιθεωρήσεις
Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP η οποία εκμεταλλεύεται πολλούς τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, δεν προγραμματίζει καμία διακοπή της λειτουργίας των πλατφορμών φέτος και προτίθεται να προχωρήσει σε νέα έργα, δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος της BP στο Reuters.
 "Δεν προβλέπεται καμία αλλαγή για το τρέχον έτος, νομίζω ότι υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές για το 2019", δήλωσε ο Gary Jones, επικεφαλής της ΒΡ για το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Τουρκία.
Η εταιρεία όπως είπε θα χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τρόπους για να διεξάγει επιθεωρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης drones, για να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη για οποιοδήποτε κλείσιμο.
Η BP εκμεταλλεύεται τα γιγαντιαία πετρελαϊκά πεδία Azeri-Chirag-Guneshli (ACG) στο Αζερμπαϊτζάν καθώς και τα πεδία φυσικού αερίου του Shah Deniz.
Η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η παραγωγή πετρελαίου ACG το 2017 διαμορφώθηκε στα 588.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από 630.000 bpd το προηγούμενο έτος.
Η παραγωγή φυσικού αερίου από τα ανοικτά πεδία του Shah Deniz ήταν 10,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και η παραγωγή συμπυκνωμάτων ανήλθε σε 2,4 εκατομμύρια τόνους, από 10,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 2,5 εκατομμύρια τόνους συμπυκνωμάτων το 2016.
Ο Jones αρνήθηκε να προσδιορίσει τις προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου για το τρέχον έτος, αλλά δήλωσε ότι η BP προσπαθεί να μειώσει στο ελάχιστο την υποχώρηση της παραγωγής πετρελαίου.
"Παγκόσμια προσπαθούμε να διατηρήσουμε (παραγωγή πετρελαίου)  τις μειώσεις στο 2,5% -5%το χρόνο."
Η ΒΡ και το Αζερμπαϊτζάν πέρυσι επέκτειναν μέχρι το 2050 τη συμφωνία για την ανάπτυξη του ACG, μια συμφωνία που ονομάστηκε "η σύμβαση του αιώνα", όταν υπογράφηκε για πρώτη φορά το 1994.
Η συμφωνία πρόκειται να υλοποιηθεί  μέχρι το 2024.
Ο Τζόουνς δήλωσε ότι ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου, έργο των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, «έτρεξε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και πάνω από τον προϋπολογισμό».
Επίσης τόνισε ότι η BP θα συνεχίσει να επενδύει σε τρέχοντα έργα καθώς και σε νέα.
Το 2018, η εταιρεία σχεδιάζει να διερευνήσει τρεις νέες περιοχές σε ρηχά νερά της χερσονήσου Absheron, επενδύσεις μηχανικής στην πλατφόρμα της Κεντρικής και Ανατολικής Αζερίας και σεισμικές έρευνες στο μπλοκ D-230.
"Ελπίζουμε να υπογράψουμε συμφωνία συνεργασίας με την SOCAR για το μπλοκ D-230 φέτος", δήλωσε ο Jones, αναφερόμενος στην κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν.
Πρόσθεσε επίσης ότι η διάνοιξη ενός πρώτου κέντρου εξερεύνησης στο μπλοκ Shafag-Asiman σχεδιάστηκε για το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης