Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τσίπρας: Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και την βάλαμε στον πυρήνα της Ευρώπης - Εκλογές το 2019

Τσίπρας: Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και την βάλαμε στον πυρήνα της Ευρώπης - Εκλογές το 2019
Επιδιώκω και επιθυμώ στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 η εκλογική αναμέτρηση να αφορά την επόμενη ημέρα της χώρας και να κριθούμε με βάση τα αποτελέσματα και τις προτάσεις μας τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη στην ΕΡΤ3.
Μιλώντας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια εκεί που μας έβαλαν οι άλλοι.
Σήμερα τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου του δημόσιου προϋπολογισμού δεν ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση αλλά τα έχουν οι δανειστές, και αυτό τα κλειδιά θα πάρουμε μετά τον Αύγουστο του 2018 και αυτή θα είναι μια στιγμή ορόσημο για την χώρα».
Ο πρωθυπουργός υπερασπιζόμενος την επιτυχία της κυβέρνησής του είπε ότι η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας θα οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι.
«Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά εμείς πετύχαμε».
Τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια «ανεργία στο 27% και στο τέλος της διακυβέρνησής μας θα έχει πέσει στο 17%.
Παραλάβαμε μια χώρα που ήταν στο χείλος του γκρεμού και την έχουμε βάλει στον πυρήνα της Ευρώπης, και είναι μια χώρα με ανακτημένο το κύρος και τη δυναμική της και διεθνή αναγνώριση, μια χώρα που θα αποτελεί παράγοντα και πυλώνα σταθερότητας, με την οικονομία σε ανάπτυξη και με κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Άστοχη, άκαιρη και άσκοπη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα,ς την παρέμβαση του προέδρου της ΕΕ D. Tusk να καταργηθεί η ισομερής κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ.
Πρόκειται για μία πρόταση η οποία δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί στην αποτύπωση των συμπερασμάτων οτιδήποτε που αλλάζει την υπάρχουσα συμφωνία με τις ποσοστώσεις.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας η Ελλάδα έχει πληγεί διπλά αυτά τα χρόνια από τα λάθη και τις αδυναμίες της ίδιας της ΕΕ.
Είναι πρόσφατες είπε και οι δηλώσεις του J. Dijsselbloem ότι το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο που αποδέχθηκαν με μεγάλη άνεση οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν στόχο να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι η ελληνική οικονομία.
Επίσης ανέφερε πως μέσα στο 2015 στην καρδιά της κρίσης η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Για το θέμα των πλειστηριασμών ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως "διαβεβαιώνω η διαδικασία (πλειστηριασμών) δεν αφορά τις "λαϊκές κατοικίες", αλλα στρατηγικούς κακοπληρωτές, "καραμπινάτες" περιπτώσεις.
Πρέπει να συνεχιστεί για να εξυγιανθούν οι τράπεζες.
Η κυβέρνησή μας δεν έχει καμία διάθεση να διασώσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό και σήμερα συνεχίζουν να μην πληρώνουν. Αυτά είναι τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό.
Δεν χρειάζεται νέα νομοθετική πρωτοβουλία για πλειστηριασμούς.
Δεν θα σώσουμε τις βίλες των εκατομμυρίων και αυτών που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.  
Νομίζω ότι αυτοί που πήγαν στο Ειρηνοδικείο για να διαμαρτυρηθούν μάλλον δεν γνώριζαν ποιος πλειστηριασμος γίνονταν μέσα
Έκαναν μεγάλη σπέκουλα κάποιοι που πολύ όψιμα νοιάστηκαν για τα κεραμίδια των βιοπαλαιστών".
"Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας συμπαθής πολιτικός που κουβαλάει πολλά βαρίδια και από το παρελθόν του και από το παρόν", απάντησε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: "Δεν θέλω να κρίνω τις προσθέσεις του. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων, θέλω να πω όμως ότι κάθε πολιτικός και ιδιαίτερα όποιος θέλει να διεκδικήσει ανώτατα αξιώματα οφείλει να μην αφήνει καμιά σκιά και σε σχέση με τα εισοδήματα του και σε σχέση με τη δραστηριότητα την επιχειρηματική, τη δική του και της οικογένειας του και σε σχέση με τις θέσεις του για το αύριο της χώρας".

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης