Επιχειρήσεις

Novatek: Eπίσημη έναρξη του Yamal LNG στις 8 Δεκεμβρίου

Novatek: Eπίσημη έναρξη του Yamal LNG στις 8 Δεκεμβρίου
Με πλήρη δυναμικότητα, η εγκατάσταση Yamal θα μπορεί να παράγει 16,5 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNGLF) ετησίως, τα οποία θα μεταφέρει στην Ευρώπη και την Ασία
Η ρωσική  Novatek έχει ορίσει προσωρινά την 8η Δεκεμβρίου ως την επίσημη ημερομηνία έναρξης για το Yamal LNG,  σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.
 Οι εταίροι της Novatek για το έργο είναι η γαλλική Total, η κινεζική National Petroleum Corp (CNPC) και το Silk Road Fund της Κίνας. Το έργο, στη χερσόνησο Yamal πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο LNG,  της Ρωσίας μετά το Sakhalin-2 στο νησί Sakhalin του Ειρηνικού.
 Με πλήρη δυναμικότητα, η εγκατάσταση Yamal θα μπορεί να παράγει 16,5 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNGLF) ετησίως, τα οποία θα μεταφέρει στην Ευρώπη και την Ασία. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις.
Σύμφωνα με το Reuters μια από τις πηγές έλαβε πρόσκληση για άνοιγμα της φάσης 1 στις 8 Δεκεμβρίου και πηγή της βιομηχανίας επιβεβαίωσε την ημερομηνία, αλλά και οι δύο δήλωσαν ότι η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα των υψηλόβαθμων αξιωματούχων που αναμένονται κατά την εκδήλωση.
 Ένας εκπρόσωπος της Novatek δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την 8η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε ως στόχο να ανοίξει το εργοστάσιο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης