Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σεϊμανίδης (πρόεδρος EREF): Οι στόχοι για τις ΑΠΕ το 2020 δεν θα επιτευχθούν με τους τρέχοντες ρυθμούς

Σεϊμανίδης (πρόεδρος EREF): Οι στόχοι για τις ΑΠΕ το 2020 δεν θα επιτευχθούν με τους τρέχοντες ρυθμούς
‘’Επίσης οι νέες χωροταξικές ρυθμίσεις που απαγορεύουν πλήρως, την εγκατάσταση ΑΠΕ σε περιοχές NATURA, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, αποτελούν έναν ακόμα αρνητικό παράγοντα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σεϊμανίδης
Την ανάγκη επιτάχυνσης των διασυνδέσεων των Κυκλάδων και της Κρήτης προκειμένου να μην περιπέσουν σε τέλμα τα έργα ανάπτυξης ΑΠΕ στα νησιά, υπογράμμισε ο Σάββας Σεϊμανίδης, πρόεδρος της EREF, μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ.
Ο κ. Σεϊμανίδης τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του 2020 για τις ΑΠΕ θα πρέπει να εγκατασταθούν 2200 -2700 ME νέων έργων.
«Με τους ρυθμούς που κινούμαστε σήμερα, είπε, ο στόχος δεν φαίνεται ότι είναι εφικτός. Υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα τόσο ως προς την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου που υιοθετήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, όσο και εναρμόνισης με τους νέους κανόνες της ΕΕ.
‘’Επίσης οι νέες χωροταξικές ρυθμίσεις που απαγορεύουν πλήρως, την εγκατάσταση ΑΠΕ σε περιοχές NATURA, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, αποτελούν έναν ακόμα αρνητικό παράγοντα.”
Ο κ. Σεϊμανίδης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και για την λειτουργία των υβριδικών σταθμών. Πρέπει όπως είπε, να γίνει κατηγοριοποίηση των έργων και να τεθούν κανόνες υλοποιήσεις τους τόσο στα διασυνδεδεμένα όσο και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης