Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: "Πράσινο φως" από την Νεμπράσκα για τον αγωγό Keystone XL

tags :
ΗΠΑ:
 Με την έγκριση της διαδρομής του Keystone XL οι ρυθμιστικές αρχές της Νεμπράσκα  προχώρησαν στην άρση ενός σημαντικού εμποδίου για το έργο των σχεδόν 1.200 μιλίων
Οι ρυθμιστικές αρχές της Νεμπράσκα ενέκριναν τη διαδρομή για τον αγωγό  Keystone XL, έργο το οποίο αντιμετώπισε  τις έντονες αντιδράσεις  των περιβαλλοντολόγων αλλά και της κυβέρνησης Obama.
Η έγκριση είναι επίσης μια νίκη για τον Πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος ανέτρεψε την απόφαση του προκατόχου του για  δύο  αμφιλεγόμενους αγωγού  κατά τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του.
Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας της Νεμπράσκα με ψήφους 2  στους 3 νε εγκριθεί  η  διαδρομή της TransCanada, για το τμήμα της Νεμπράσκα, του αγωγού σχεδόν 1200 μιλίων.
Ωστόσο, το μέλλον του έργου εξακολουθεί να είναι αβέβαιο καθώς αναμένεται η  έκβαση μιας πιθανής νομικής μάχης και θα μπορούσε να αποδυναμώσει τα  προβληματικά οικονομικά του σε μια εποχή χαμηλών τιμών πετρελαίου.
Ομάδες που αντιτίθενται στην κατασκευή μπορούν να προσφύγουν κατά της  απόφασης της επιτροπής στο κρατικό περιφερειακό δικαστήριο. Απομένει επίσης να διαπιστωθεί κατά πόσον το σχέδιο παραμένει εμπορικά βιώσιμο μετά από την τριετή πτώση των τιμών του πετρελαίου.
"Ως αποτέλεσμα της σημερινής απόφασης, θα διεξαγάγουμε μια προσεκτική αναθεώρηση της απόφασης της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, εκτιμώντας παράλληλα πώς η απόφαση θα επηρεάσει το κόστος και το χρονοδιάγραμμα του έργου", δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TransCanada Russ Girling.
Οι γαιοκτήμονες της Νεμπράσκα πραγματοποιήσαν μια τετραετή νομική μάχη με τη TransCanada για το έργο.
 Η εταιρεία απέσυρε την αίτησή της από την   αρμόδια Επιτροπή της πολιτείας το 2015, όταν το Υπουργείο Εξωτερικών μπλόκαρε τον αγωγό. Υποβλήθηκε νέα αίτηση στην επιτροπή τον Φεβρουάριο, αφού το Trump εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα για την προώθηση του σχεδίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης