Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Κάλεσμα Τσίπρα στους Άραβες επενδυτές: Αξιοποιείστε την επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει η Ελλάδα

Κάλεσμα Τσίπρα στους Άραβες επενδυτές: Αξιοποιείστε την επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει η Ελλάδα
«Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης»
Πρόσκληση στον αραβικό κόσμο να σπεύσει να αξιοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη δεύτερη Ευρω-Αραβική Διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
«Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης» και αυτό δεν το δείχνουν μόνον οι αριθμοί τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως η Ελλάδα «αποτελεί μια κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα και ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».
Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα μας έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική συνανάπτυξη, τη συνεργασία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
«Σήμερα έχουμε τη βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», τόνισε.
Καθίσταται σαφές ότι η ΕΕ μπορεί να αναβαθμίσει το διεθνή της ρόλο μόνο αν αναβαθμίσει τη συνεργασία της με τον αραβικό κόσμο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Επιβάλλεται να αγωνιστούμε όλοι για τον θρησκευτικό και τον πολιτιστικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.
 Είναι σημαντικό και για την ΕΕ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο εντός της ΕΕ για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
«Η Ελλάδα καθιστά σαφές ότι βρίσκεται σε μια νέα εποχή.
Δεν το αποτυπώνει μόνο το επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά οι αριθμοί, οι στατιστικές που δείχνουν ότι μετά από 7 χρόνια κρίσης, σήμερα ανακάμπτουμε.
Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια όχι μόνο επιτυγχάνουμε αλλά υπερβαίνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους.
Η λογική μας δεν είναι μόνο να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να βελτιώσουμε τους οικονομικούς δείκτες, αλλά να υπερβούμε και το οικονομικό μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης