Περιβάλλον

Λέβητες υδρογόνου με μηδενικές εκπομπές θα μπορούσαν να θερμαίνουν τα σπίτια

Λέβητες υδρογόνου με μηδενικές εκπομπές θα μπορούσαν να θερμαίνουν τα σπίτια
Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο σύστημα μηδενικών εκπομπών για την παραγωγή θερμότητας" σύμφωνα με τον Ομίλου Giacomini
Στην Ιταλία, μία επιχείρηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει υδρογόνο για την θέρμανση. Ο Federico Fioroni του Ομίλου Giacomini δήλωσε στο CNBC ότι οι εργασίες της εταιρείας για το υδρογόνο χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου που εξετάζει διάφορες βιώσιμες πηγές ενέργειας.
"Ο στόχος του έργου ήταν να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο σύστημα μηδενικών εκπομπών για την παραγωγή θερμότητας", δήλωσε ο Fioroni.
Ένα από τα αποτελέσματα του έργου ήταν η ανάπτυξη ενός "καταλυτικού λέβηταπου μετατρέπει το υδρογόνο σε θερμική ισχύ".
Η Giacomini έχει αναπτύξει έναν καταλυτικό καυστήρα που βασίζεται σε ένα "καινοτόμο καταλυτικό καυστήρα υδρογόνου".
Αυτός ο καυστήρας τροφοδοτείται με αέριο υδρογόνο, το οποίο χρησιμοποιείται ως καύσιμο,. Εκτελείται καταλυτική αντίδραση, συνδυάζει το υδρογόνο και το οξυγόνο και παράγει θερμότητα και νερό με τη μορφή ατμού. Ο Samuele Molina της  Giacomini το περιέγραψε ως "πραγματικό σύστημα μηδενικών εκπομπών".
Για να γίνει πλήρως αυτόνομος, ο λέβητας έχει τοποθετηθεί σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το Solenco Powerbox. Η ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή χρησιμοποιείται για την παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου. Αυτό το υδρογόνο χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του λέβητα.
Ο Hugo Vandenborre, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Solenco Power, δήλωσε ότι το σύστημα Solenco βασίστηκε σε τρία βασικά στοιχεία. "Το ένα είναι μια αναστρέψιμη κυψέλη καυσίμου", δήλωσε. "Η ηλεκτρική ενέργεια διασπά το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο και το ίδιο κύτταρο μπορεί αργότερα να χρησιμοποιήσει το υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας".
Ο Vandenborre δήλωσε ότι το σύστημα είχε επίσης ένα καταλυτικό λέβητα: "Αυτός ο λέβητας, που τροφοδοτείται με υδρογόνο, παράγει επιπλέον θερμότητα. Και βέβαια έχουμε επίσης μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού για να παράγουμε θερμότητα για εφαρμογές υγιεινής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης