Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μονάδα παραγωγής υδρογόνου μετατρέπει το νερό σε καύσιμο αυτοκινήτων

Μονάδα παραγωγής υδρογόνου μετατρέπει το νερό σε καύσιμο αυτοκινήτων
Η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για το ενεργειακό μείγμα της Ελβετίας. Είναι η «πιο σημαντική εγχώρια πηγή ανανεώσιμης ενέργειας» της χώρας και αξίζει περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (1,85 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ενέργειας.
Μια επιχείρηση σύμφωνα με το CNBC προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτή την αφθονία της ελβετικής υδροηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή υδρογόνου. Η H2 Energy, μαζί με την IBAarau, συνεργάζονται για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υδρογόνου στον υδροηλεκτρικό σταθμός στο Aarau.
Η μονάδα  περιγράφεται από την H2 Energy ως το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρολύτη στην Ελβετία που παράγει υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η μέθοδος παραγωγής υδρογόνου στο Aarau

Όταν παράγεται ηλεκτρική ενέργεια στην υδροηλεκτρική εγκατάσταση, αποστέλλεται σε έναν ηλεκτρολύτη. Αυτό χρησιμοποιεί την ηλεκτρόλυση για να "χωρίσει" το νερό, παράγοντας υδρογόνο και οξυγόνο.
"Μετά την παραγωγή του υδρογόνου, είναι άμεσα ... συμπιεσμένο σε ένα trailer", δήλωσε ο Rolf Huber της H2 Energy για την αειφόρο ενέργεια.
Το υδρογόνο στη συνέχεια μεταφέρεται σε σταθμό ανεφοδιασμού, πρόσθεσε. "Αυτή η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα καλή για το περιβάλλον, επειδή το υδρογόνο δεν έχει άλλες εκπομπές εκτός από το νερό".
Η H2 Energy επεσήμανε ότι η εγκατάσταση θα παράγει αρκετό υδρογόνο για την ετήσια κατανάλωση καυσίμων περίπου 170 κυψελών καυσίμου αυτοκινήτων.
Υπάρχουν συγκεκριμένα περιβαλλοντικά οφέλη που σχετίζονται με την τροφοδοσία ενός οχήματος με υδρογόνο.
Σύμφωνα με το Κέντρο δεδομένων εναλλακτικών καυσίμων του Υπουργείου Ενέργειας των Η.Π.Α., τα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου που κινούνται με υδρογόνο αντιπροσωπεύουν μια πιο αποτελεσματική επιλογή από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, δεν παράγουν "επιβλαβή" καυσαέρια, που εκπέμπουν μόνο ζεστό αέρα και υδρατμούς.
"Με αυτό το έργο αποδείξαμε ότι όχι μόνο η παραγωγή υδρογόνου είναι οικονομικά βιώσιμη αλλά και, τεχνικά, λειτουργεί", δήλωσε ο Huber.
"Αυτό δεν είναι ένα demo project, αυτός είναι ένας οικονομικός, βιώσιμος κύκλος ενέργειας", πρόσθεσε. "Χρησιμοποιούμε το υδρογόνο και επιτρέπουμε μια πλήρη υποκατάσταση του ντίζελ, με την τεχνολογία υδρογόνου."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης