Επιχειρήσεις

Στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων

Στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων -  Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Το νομοσχέδιο, ψηφίζεται αύριο 29/11 από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων και την άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό.
Το νομοσχέδιο εισήχθη στην αρμόδια επιτροπή και ψηφίστηκε ως κατεπείγον. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).
Ωστόσο σύμφωνα με το ΑΝΑ- MPA η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για τη διαδικασία επισημαίνοντας, ότι υπήρξε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία της κυβέρνησης να το εισάγει εγκαίρως στη Βουλή, δεδομένου ότι, ενώ είχε εκτεθεί προς διαβούλευση από τον περασμένο Αύγουστο, ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες, ενόψει της αξιολόγησης.
Η  αξιωματική αντιπολίτευση, δια του εισηγητή της Χρήστου Σταϊκούρα, παρότι υπερψηφίζει την αρχή του νομοσχέδιου, έκανε λόγο για φωτογραφικές διατάξεις (με αιχμή το άρθρο 19 για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε επιχειρηματίες που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο με πλαστά δικαιολογητικά) και δήλωσε ότι το καταψηφίζει όπως και το άρθρο 24 (για τη μη ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ αποφάσεων απευθείας ανάθεσης), ενώ με επιφύλαξη αντιμετωπίζει όλα τα άρθρα.
O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επίσης είπε ότι για το άρθρο 19 υπάρχει ανακοίνωση του ΣΕΤΕ που αναφέρει ότι η ρύθμιση αφορά σε συγκεκριμένο επιχειρηματία. Τελικά το  άρθρο 19 αποσύρθη.
Ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, τόνισε ότι το νομοσχέδιο  εντάσσεται σε μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες ξεκίνησαν με τους νόμους για τις δημόσιες συμβάσεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις και θα ολοκληρωθούν με την ψήφιση των νομοσχεδίων για τις υπηρεσίες μιας στάσης και την αδειοδότηση επιχειρήσεων. Υπογράμμισε επίσης ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς, την άρση αδικαιολόγητων εμποδίων στον ανταγωνισμό και στη μείωση των διοικητικών βαρών, ιδίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης