Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το β΄ εξάμηνο του 2018 θα «τρέξει» η IPO της Saudi Aramco

tags :
Το β΄ εξάμηνο του 2018 θα «τρέξει» η IPO της Saudi Aramco
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Aramco, δήλωσε στη Μόσχα  ότι η IPO θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, προσθέτοντας ότι η εγγραφή θα χρησιμοποιηθεί ως «καταλύτης» για το άνοιγμα της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας
Ένα σχέδιο για την δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco το 2018 βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφεραν αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας στη Μόσχα σήμερα Πέμπτη 5/10 , καθώς η χώρα επιδιώκει να υπογράψει σειρά επενδυτικών συμφωνιών με τη Ρωσία.
Το σχέδιο για την διάθεση του περίπου 5% της Aramco σε μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) αποτελεί κεντρικό στοιχείο του Vision 2030, ένα ευρύ σχέδιο μεταρρύθμισης για τη διαφοροποίηση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας πέρα από το πετρέλαιο, το οποίο υποστηρίζει ο πρίγκιπας Mohammad bin Salman.
 "Οι εργασίες συνεχίζονται για την εγγραφή της Saudi Aramco το 2018", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aramco Amin Nasser σε φόρουμ ενέργειας στη Μόσχα.
 "Θα εξετάσουμε (αξιολογούμε) τους επενδυτές καθώς συνεχίζουμε να κάνουμε πρόοδο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την τοποθεσία."
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falih, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Aramco, δήλωσε την Πέμπτη ότι η IPO θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, προσθέτοντας ότι η εγγραφή θα χρησιμοποιηθεί ως «καταλύτης» για το άνοιγμα της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας.
 Η ανακοίνωση για την IPO της εταιρείας θα γίνει "εν ευθέτω χρόνω", δήλωσε, ενώ συμμετείχε σε μια συζήτηση στη Μόσχα με θέμα την ενέργεια.
Ο Πρίγκιπας Mohammad δήλωσε ότι η δημόσια εγγραφή, η οποία θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, θα εκτιμήσει την Aramco σε τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα χρήματα που θα αντληθούν  από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη άλλων τομέων και βιομηχανιών στη χώρα.
 Η εγγραφή  της Aramco έχει προγραμματιστεί για την τοπική χρηματιστηριακή αγορά της Σαουδικής Αραβίας καθώς και τουλάχιστον μία αγορά στο εξωτερικό. Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ είναι οι κυριότεροι υποψήφιοι.
 Ο  Nasser δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα αποφασίσει για τον τόπο εισαγωγής και ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις με ρωσικές εταιρείες σχετικά με τη συμμετοχή τους στην IPO.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης