Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

1,5 δισ. δολ από την IPO της En + θέλει να αντλήσει ο Oleg Deripaska

1,5 δισ. δολ από την IPO της En + θέλει να αντλήσει ο Oleg Deripaska
Στόχος η μείωση του χρέους της εταιρείας
Ο ρωσικός όμιλος En +  του δισεκατομμυριούχου Oleg Deripaska ξεκίνησε την αρχική δημόσια προσφορά του σήμερα Πέμπτη 5/10 για την εισαγωγή του στην αγορά του Λονδίνου.
Ο Oleg Deripaska σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την IPO για να μειώσει το χρέος της εταιρείας, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρεία Maxim Sokov σύμφωνα με το Reuters .
Η En + σχεδιάζει να πωλήσει νέες και υπάρχουσες μετοχές αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων το 1 δισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται να είναι νέο κεφάλαιο.
Η εισαγωγή στο Λονδίνο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.
Η δημόσια εγγραφή του μεγαλύτερου ανεξάρτητου παραγωγού ενέργειας της Ρωσίας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στη Μόσχα θα αποτελέσει, σύμφωνα με την Telegraph την πρώτη δοκιμασία του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις ρωσικές εταιρείες μετά την κρίση της Κριμαίας το 2014.
Ο Oleg Deripaska, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας και στενός φίλος του Poutin, ελπίζει να συγκεντρώσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια (1,1 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας) μέσω της διπλής εισαγωγής του παραγωγού ενέργειας και αλουμινίου En + για να μειώσει το χρέος του ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η περιουσία του κ. Deripaska,   σήμερα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια και κατατάσσεται στην 23ο θέση των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας.
Πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο των ισχυρισμών περί ανάμειξης στις εκλογές των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος, μετά από αναφορές ότι διατηρούσε συνδέσμους με την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου Trump μέσω του διευθυντή καμπάνιας Paul Manafort  πουεργάστηκε για να προωθήσει τα συμφέροντα της Ρωσίας πριν από μια δεκαετία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης