Επιχειρήσεις

Φραγκιαδάκης (Εθνική): Θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE

Φραγκιαδάκης (Εθνική): Θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE
Η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί
Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ένας από τους σημαντικούς καταλύτες που θα βοηθήσουν στην αντιστροφή, προς το θετικότερο, του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα.
Αυτό ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι ένας εκ των οδηγών της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι η μείωση του risk premium για τη χώρα.
Σύμφωνα με τον Φραγκιαδάκη, η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί.
Τον επόμενο χρόνο (σ.σ. 2017) θα δούμε ισχυρή ανάκαμψη, η οποία μετά από επτά χρόνια ύφεσης, διαθέτει τις δυνάμεις για να επιβεβαιώσει τις μέσες εκτιμήσεις για ανάπτυξη 2,6%-2,7%.
Σε ερώτηση για τους καταλύτες της ανάκαμψης, ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε ότι είναι σημαντικό για τα σχέδια των τραπεζών, να μειωθεί ο κίνδυνος της χώρας που ενσωματώνεται στα ελληνικά assets.
Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE είναι ένα μήνυμα στην αγορά ότι η χώρα κάνει βήματα για την αποκατάσταση της πρόσβασής της στις αγορές, εξέλιξη που θα βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό κλίμα.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης