Τελευταία Νέα
Commodities

H Ρωσία θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο

H Ρωσία θα γίνει  ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο
Ο όγκος της επεξεργασίας μεταλλευμάτων θα υπερβεί τα 10 εκατομμύρια τόνους ετησίως, ενώ ο όγκος της παραγωγής χρυσού θα ισούται με 13 τόνους ετησίως
Η λειτουργία της μονάδας εξόρυξης και τήξης στην περιοχή Magadan που ξεκίνησε από την Poluys η οποία αναπτύσσει το κοίτασμα  Natalka  θα καταστήσει τη Ρωσία τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού στον κόσμο μετά την Κίνα σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ρωσικής Άπω Ανατολής που δημοσιέυει το Tass.
Ο όγκος της επεξεργασίας μεταλλευμάτων θα υπερβεί τα 10 εκατομμύρια τόνους ετησίως, ενώ ο όγκος της παραγωγής χρυσού θα ισούται με 13 τόνους ετησίως ενώ η παραγωγή χρυσού αυξήθηκε κατά 5%, γεγονός που καθιστά τη Ρωσία τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού στον κόσμο μετά την Κίνα ", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Polyus Pavel Grachev.
Η εταιρία Polyus ξεκίνησε επίσημα το πρώτο στάδιο της λειτουργίας της Natalka στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ η  πλήρης παραγωγή αναμένεται πριν από το τέλος του 2018.
Η Natalka βρίσκεται 400 περίπου χλμ από την πόλη του Magadan.
Το κοίτασμα χρυσού στη Natalka που ανακαλύφθηκε αρχικά το 1942, είναι το μεγαλύτερο στη Ρωσία, παράγοντας το 25% του χρυσού της χώρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης