Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε άνοδο οι τιμές των καυσίμων – Για το δεύτερο χτύπημα του Harvey ετοιμάζονται οι ενεργειακές

Σε άνοδο οι τιμές των καυσίμων  – Για το δεύτερο χτύπημα του Harvey ετοιμάζονται οι ενεργειακές
Περί τις 12:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,64 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,17% και το brent υποχωρούσε 0,27% στα 51,75 δολάρια το βαρέλι.
Η βενζίνη διεύρυνε τα  κέρδη και το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα 47 δολάρια το βαρέλι μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Harvey, και το κλείσιμο των διυλιστηρίων στο Τέξας, ενώ οι ενεργειακές εταιρείες ετοιμάζονται για  δεύτερο χτύπημα.
Οι τιμές των καυσίμων σημείωσαν άνοδο 1,6% στη Νέα Υόρκη, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενισχύθηκαν κατά  0,7% μετά την υποχώρηση στο χαμηλότερο επίπεδο πέντε εβδομάδων τη Δευτέρα.
Περί τις 12:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,64 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,17% και το brent υποχωρούσε 0,27% στα 51,75 δολάρια το βαρέλι.
Ο Harvey, ο οποίος έφτασε στην ξηρά την Παρασκευή, έπληξε τον Κόλπο του Μεξικού και είναι έτοιμος να ανακτήσει τη δύναμή του καθώς φθάνει στα σύνορα Τέξας-Λουιζιάνα την Τετάρτη.
Η παραγωγή σχιστόλιθου μπορεί να σταματήσει καθώς η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας των διυλιστηρίων και των αγωγών περιορίζει τις μεταφορές  αργού.
Το πετρέλαιο έχει χάσει σχεδόν 7% αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές «ζύγιζαν» τις ενδείξεις αύξησης της παγκόσμιας προσφοράς έναντι  των περικοπών παραγωγής από ορισμένα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, ακόμη και αν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν για οκτώ συνεχείς εβδομάδες.
Ο Harvey έχει σταματήσει την παραγωγή  περίπου 2,35 εκατομμύρια βαρελιών ημερησίως και τώρα κατευθύνεται προς το ανατολικό Τέξας, όπου βρίσκεται το διυλιστήριο Port Arthur της Motiva Enterprises LLC, το μεγαλύτερο της χώρας.
"Η αγορά βενζίνης θα εξαρτηθεί από το πόσο θα παραμείνουν κλειστά τα διυλιστήρια", δήλωσε ο Giovanni Staunovo, αναλυτής της UBS Group AG στη Ζυρίχη. "Τα διυλιστήρια άρχισαν να κλείνουν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, και τα στοιχεία απογραφής αυτής της εβδομάδας δείχνουν περιορισμένο αντίκτυπο από τον Harvey.
Η επόμενη έκθεση μπορεί να δείξει μεγάλες διακυμάνσεις στις εισαγωγές, τις εξαγωγές, τις διαδρομές διύλισης και τα αποθέματα. "
Η βενζίνη για παράδοση Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 2,77 σεντς στα 1,74 δολ. το γαλόνι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και διαπραγματεύθηκε στο 1,7230 δολάρια στις 9:18 π.μ. ώρα Λονδίνου. Οι τιμές ενισχύθηκαν 2,7% τη Δευτέρα, αφού σημείωσαν άνοδο ύψους $ 1,7799, την υψηλότερη ημερήσια τιμή από τον Ιούλιο του 2015.
Το West Texas Intermediate για παράδοση τον Οκτώβριο κέρδισε 32 σεντς στα 46,89 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση 2,7% τη Δευτέρα σε 46,57 δολάρια.
Το Brent ενισχύθηκε 7 σεντς στα 51,96 δολάρια στο χρηματιστήριο ICE Futures Europe που εδρεύει στο Λονδίνο.
Η Flint Hills Resources LLC σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει το διυλιστήριο Corpus Christi West στο Τέξας, σύμφωνα με μια κατάθεση με ρυθμιστικές αρχές.
Η περιοχή κοντά στη Λουιζιάνα έχει  δυναμικότητα 1,65 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου Beaumont της Exxon Mobil Corp., σύμφωνα με τον Andy Lipow, πρόεδρο της Lipow Oil Associates LLC.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης