Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου αναμένεται να ανακοινώσει μετά το κλείσιμο του ΧΑ η Motor Oil

tags :
Ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου αναμένεται να ανακοινώσει μετά το κλείσιμο του ΧΑ η Motor Oil
Προσαρμοσμένα EBITDA 164 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο ενισχυμένα κατά 51% και τα καθαρά κέρδη στα 79 εκατ. ευρώ αναμένουν οι αναλυτές
Σημαντική αύξηση κερδών αναμένεται να εμφανίζει η Motor Oil στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε επίπεδο προ επίδρασης των αποθεμάτων, ενώ μετά την επίδραση τα κέρδη θα είναι μειωμένα αφού τα αποθέματα επηρέασαν αρνητικά το τρίμηνο έναντι κέρδους που υπήρχε στο αντίστοιχο περσινό.
Πέραν των αποθεμάτων αρνητικά θα επηρεάσει και η πορεία του δολαρίου λόγω των καταθέσεων που είναι σε μεγάλο μέρος εκφρασμένες σε δολάρια.
Η διοίκηση έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αύριο.
H IBG περιμένει για το δεύτερο τρίμηνο καθαρά (χωρίς την επιμέτρηση των αποθεμάτων) EBITDA 162,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 50% και καθαρά κέρδη 76,5 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 75%.
Υποθέτοντας ζημιές από τα αποθέματα ύψους 35 εκατ. ευρώ από κέρδη 36 εκατ. ευρώ στο περσινό δεύτερο τρίμηνο εκτιμά πως τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 127,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 12% και τα καθαρά κέρδη στα 51,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 25%.
Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως μετά από ένα ισχυρό ξεκίνημα στο πρώτο εξάμηνο το υγιές περιβάλλον διύλισης συνεχίστηκε και στο τρίτο τρίμηνο μετριάζεται από το ασθενέστερο δολάριο.
Η εταιρεία είναι έτοιμη να δημιουργήσει ισχυρές ταμειακές ροές, οδηγώντας σε περαιτέρω απομόχλευση του ισχυρού ήδη ισολογισμού της.
Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις και την αποτίμηση μετά τα αποτελέσματα.
H Eurobank αναφέρει πως οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για προσαρμοσμένα EBITDA 164 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο ενισχυμένα κατά 51% και τα καθαρά κέρδη στα 79 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης