Τελευταία Νέα
Commodities

Ο χρυσός έσπασε το φράγμα των 1.300 δολαρίων - Οι γεωπολιτικές ανησυχίες οδηγούν στα καταφύγια τους επενδυτές

tags :
Ο χρυσός έσπασε το φράγμα των 1.300 δολαρίων - Οι γεωπολιτικές ανησυχίες οδηγούν στα καταφύγια τους επενδυτές
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για την παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 0,7% για να ξεπεράσουν τα 1,300 δολάρια ανά ουγγιά.
Ο χρυσός ξεκίνησε την δεύτερη συνεχή εβδομαδιαία άνοδό του την Παρασκευή, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία προκάλεσε  ενίσχυσε την διακράτηση του πολύτιμου μετάλλου χρυσού.
Στις 15:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1301,70 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,72%.
Στην Ισπανία βρίσκεται σε εξέλιξη  μια εκτεταμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση μετά την επίθεση που σκότωσε 13 άτομα και την αστυνομία να υποψιάζεται  ένα προγραμματισμένο κύμα επιθέσεων.
Οι αγορές αμφισβήτησαν επίσης την ικανότητα του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να προωθήσει πολιτικές μετά την κατάργηση δύο συμβουλευτικών συμβουλίων για τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τη βία στη Βιρτζίνια.
"Υπάρχει σαφώς περισσότερη ανησυχία για τις χρηματοπιστωτικές αγορές", δήλωσε ο αναλυτής της Danske Bank, Jens Pedersen, αναφερόμενος στην πολιτική αβεβαιότητα των ΗΠΑ και την επίθεση στην Ισπανία. "Αυτό έχει οδηγήσει σε περιβάλλον κινδύνου, και αυτό υποστηρίζει το χρυσό."
Ο χρυσός στην spot αγορά  αυξήθηκε κατά 0,57% φθάνοντας στα $ 1,295,34 η ουγγιά και βρίσκεται σε εξέλιξη για να επεκτείνει το κέρδος της περυσινής εβδομάδας κατά 2,5%.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 0,68% στα $ 1,301,20 την ουγγιά.
Το δολάριο υποχώρησε, ενισχύοντας περαιτέρω το χρυσό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης