Γερμανία: Αύξηση 35% στις ηλιακές εγκαταστάσεις το πρώτο τετράμηνο του 2024

Γερμανία: Αύξηση 35% στις ηλιακές εγκαταστάσεις το πρώτο τετράμηνο του 2024

Η νέα δυναμικότητα ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά περισσότερα από πέντε γιγαβάτ (GW) το πρώτο τρίτο του τρέχοντος έτους

 

Η εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 35% σε ετήσια βάση τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, ενισχυμένη από την αύξηση της ζήτησης βιομηχανικών, εμπορικών και επίγειων φωτοβολταϊκών, ανακοίνωσε η ένωση ηλιακής ενέργειας BSW την Τρίτη.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ξαφνική πτώση των ρωσικών εξαγωγών ορυκτών καυσίμων στη Γερμανία, το Βερολίνο έχει εισαγάγει διάφορα νομοθετήματα για να επιταχύνει την επέκταση της ηλιακής ενέργειας, μέρος του σχεδίου του Βερολίνου να καλύψει το 80% των ενεργειακών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 και να γίνει κλιματικά ουδέτερο έως το 2045.

Η νέα δυναμικότητα ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά περισσότερα από πέντε γιγαβάτ (GW) το πρώτο τρίτο του τρέχοντος έτους, καθώς το 56% των επιχειρήσεων και πάνω από το 60% των ιδιοκτητών ακινήτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε συστήματα ηλιακής ενέργειας, ανέφερε η BSW επικαλούμενη έρευνα του Μαΐου από το YouGov.
Η BSW αναμένει διψήφια ποσοστιαία αύξηση των εγκαταστάσεων και της χωρητικότητας ηλιακής αποθήκευσης το 2024, ικανοποιώντας τους κυβερνητικούς στόχους των 19 GW νέας ετήσιας ισχύος για να φτάσει τα 215 GW, ή το 25% της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, έως το 2030.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, η δυναμικότητα των νέων φωτοβολταϊκών που εγκαταστάθηκαν σε εμπορικές στέγες αυξήθηκε κατά 81%, ενώ οι ηλιακές εγκαταστάσεις σε ανοιχτούς χώρους αυξήθηκαν κατά 74% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Στον οικιακό τομέα, οι νέες εγκαταστάσεις αυξήθηκαν κατά 1%.
«Μετά από μια σημαντική ηλιακή έκρηξη σε κατοικημένες περιοχές της Γερμανίας, οι εμπορικές στέγες και οι ανοιχτοί χώροι με χαμηλή απόδοση ηλεκτρίζονται τώρα με ηλιακή τεχνολογία», δήλωσε ο επικεφαλής της BSW Carsten Körnig.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης