Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

AquaTech: Οι έξυπνοι μετρητές νερού στη μάχη ενάντια στη λειψυδρία

AquaTech: Οι έξυπνοι μετρητές νερού στη μάχη ενάντια στη λειψυδρία
Η διείσδυση των έξυπνων μετρητών νερού στη Λατινική Αμερική, αναμένεται να τριπλασιαστεί από 11,7 εκατομμύρια μονάδες το 2022 σε 38,4 εκατομμύρια έως το 2028
Οι δήμοι στο Μεξικό που αντιμετωπίζουν σημαντικές επιβιωτικές προκλήσεις όπως είναι η λειψυδρία, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών νερού, σύμφωνα με το Aqua Tech.

Η ανάπτυξη των έξυπνων αυτών μετρητών, αποτελεί τον στόχο μιας κοινοπραξίας μεταξύ της WaterMeter Corp, της WND Mexico και της UnaBiz, με βασική επιδίωξη να βοηθήσουν στον «επαναπροσδιορισμό της μέτρησης του νερού στο Μεξικό αλλά και πέρα από αυτήν», όπως γράφουν σε ανακοίνωσή τους συγκεκριμένα.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουν καταρτίσει, η ανάπτυξη ενός εκατομμυρίου έξυπνων μετρητών στο Μεξικό προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μια περίοδο 10 ετών.

Την ώρα που πολλές πολιτείες του Μεξικού αντιμετωπίζουν προκλήσεις λειψυδρίας, αναμένεται από την κοινοπραξία ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Αναφορικά με την κοινοπραξία, η WND Mexico είναι ο διαχειριστής του Δικτύου OG στο Μεξικό, η UnaBiz είναι ο ιδιοκτήτης της τεχνολογίας Sigfox OG και η WaterMeter Corp παρέχει λύσεις μέτρησης νερού για διάφορους δήμους της χώρας.

Μέρος ενός μακροπρόθεσμου οράματος οι μετρητές

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι η χρήση της τεχνολογίας Sigfox oG θα τους επιτρέψει να «διαβάζουν εξ αποστάσεως τους μετρητές οικονομικά αποδοτικά προβλέψιμα και εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικά».

Επίσης, έχουν υπογραμμίσει ότι η ανάπτυξη έξυπνων μετρητών είναι μέρος ενός μακροπρόθεσμου επιχειρηματικού οράματος και στόχου για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης νερού στο Μεξικό, καθώς και για την προώθηση της «εξοικονόμησης του νερού και τη διασφάλιση της βιώσιμης και αποτελεσματικής χρήσης των υδάτινων πόρων της χώρας».

Έργα υποδομής

Νωρίτερα φέτος, το Μεξικό ξεκίνησε την πολυπόθητη κατασκευή ενός κρίσιμου αντικαταστάτη για την προβληματική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στο San Antonio de los Buenos.

Η διείσδυση των έξυπνων μετρητών νερού στη Λατινική Αμερική, αναμένεται να τριπλασιαστεί από 11,7 εκατομμύρια μονάδες το 2022 σε 38,4 εκατομμύρια έως το 2028, σύμφωνα με έκθεση έρευνας της εταιρείας αναλυτών IoT Berg Insight.

Η ερευνητική αυτή έκθεση προέβλεψε ότι η Βραζιλία και το Μεξικό θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% των αποστολών της αγοράς.

Πως λειτουργούν οι έξυπνοι μετρητές

Οι έξυπνοι μετρητές νερού επιτρέπουν την μέτρηση και καταγραφή της χρήσης νερού με ακρίβεια, μέσω της παροχής δεδομένων κατανάλωσης νερού σε πραγματικό χρόνο.

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς μετρητές νερού που απαιτούν χειροκίνητη ανάγνωση, οι έξυπνοι μετρητές παρέχουν αυτόματα ακριβείς μετρήσεις που μεταδίδονται απευθείας στις επιχειρήσεις ύδρευσης για ανάλυση.

Ενώ η αυτοματοποιημένη ανάγνωση μετρητών (AMR) είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις ύδρευσης για τη συλλογή δεδομένων κατανάλωσης νερού από μετρητές νερού αυτόματα, η προηγμένη υποδομή μέτρησης (AMI) είναι το ολοκληρωμένο σύστημα που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των τελικών σημείων των μετρητών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Η smart τεχνολογία βοηθάει και στην διαδικασία της τιμολόγησης, εφόσον οι πελάτες θα μπορούν πλέον να πληρώνουν μόνο για το νερό που καταναλώνουν και όχι για μια εκτιμώμενη ποσότητα κατανάλωσης.

Τέλος, σημειώνεται πως σε ολόκληρο το Μεξικό, υπολογίζεται ότι μεταξύ 30-40% της παροχής νερού χάνεται καθημερινά λόγω διαρροών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης