Ναυτιλία

Κομβικό το λιμάνι της La Coruna για την πλωτή αιολική ενέργεια της Ισπανίας – Ο ρόλος της RWE

Κομβικό το λιμάνι της La Coruna για την πλωτή αιολική ενέργεια της Ισπανίας – Ο ρόλος της RWE
Η εταιρεία και η Λιμενική Αρχή θα εξετάσουν πως μπορούν να μετατρέψουν το λιμάνι της La Coruña σε κόμβο logistics
Σε συμφωνία με τη Λιμενική Αρχή της La Coruña στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας ήρθε η RWE, με στόχο αφενός την αύξηση της χωρητικότητας του λιμανιού και αφετέρου την ανάπτυξη των πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων της χώρας.

Σύμφωνα με το Offshore, η ισπανική κυβέρνηση στοχεύει να έχει 3 GW πλωτής υπεράκτιας αιολικής ισχύος μέχρι το 2030 σύμφωνα με την RWE, ενώ σχεδιάζει να τρέξει τον πρώτο διαγωνισμό της στις Καναρίους Νήσους μέσα στο 2024.

Η εταιρεία και η Λιμενική Αρχή θα εξετάσουν πως μπορούν να μετατρέψουν το λιμάνι της La Coruña σε κόμβο logistics για ταξινόμηση, συναρμολόγηση και μεταφορά εξαρτημάτων για πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα εμπορικής κλίμακας.

Ο Martín Fernández Prado, εκτελεστικός πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής, δήλωσε ότι η θέση του λιμανιού στις κύριες διεθνείς θαλάσσιες διαδρομές, υποστηρίζει τις επενδύσεις για πλωτές υποδομές και συστήματα πρόσδεσης.

Η σχέση της RWE με την Ισπανία

Η RWE από πλευράς της, επιδιώκει να αναπτύξει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει πλωτά υπεράκτια αιολικά έργα ευρύτερα και σε αυτό τον άξονα έχει εξασφαλίσει μια πλωτή αιολική μίσθωση εμπορικής κλίμακας στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια.

Παράλληλα, υποστηρίζει το DemoSATH Demonstrator, το οποίο βρίσκεται δυο μίλια από τη βασκική ακτή της βόρειας Ισπανίας.

Να σημειωθεί πως η DemoSATH ήταν η πρώτη πλωτή ανεμογεννήτρια συνδεδεμένη στο ισπανικό δίκτυο.

Πρόσφατα, η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τη Ferrovial για την από κοινού ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις υπεράκτιες ακτές της Ισπανίας και η RWE διερευνά κι άλλες ευκαιρίες αλλού Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης