Επιχειρήσεις

Χρ. Βασιλείου (ΔΕΠΑ Εμπορίας) : Η αύξηση της ρευστότητας είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας

Χρ. Βασιλείου (ΔΕΠΑ Εμπορίας) : Η αύξηση της ρευστότητας είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας

Παρέμβαση του Επικεφαλής Διεύθυνσης Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΔΕΠΑ Εμπορίας, στο 5o Power & Gas Forum

 

Τη σημασία της αύξησης της ρευστότητας των συναλλαγών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, ως προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, αλλά και για τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό hub υπογράμμισε  στην  παρέμβαση του ο Χρήστος Βασιλείου  Επικεφαλής Διεύθυνσης Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΔΕΠΑ Εμπορίας, στο 5o Power & Gas Forum.

Επιπλέον, το υψηλό liquidity, σημείωσε ο κ. Βασιλείου θα οδηγήσει και σε πιο αξιόπιστα σήματα για επενδύσεις, με ταυτόχρονη μείωση των risk premium τα οποία, εν τέλει επιβαρύνουν τους τελικούς καταναλωτές.

 Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της αύξησης των διμερών συναλλαγών με φυσική παράδοση η οποία θα οδηγήσει και στην αύξηση των συμμετεχόντων στην αγορά.

Ειδικότερα τις Forward, Intraday και Balancing αγορές θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις κατηγορίες συμμετεχόντων που ενδιαφέρονται  να δραστηριοποιηθούν.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στην ανάγκη να αυξηθούν τα PPAs στην αγορά, ιδίως τα «πράσινα» PPAs που βοηθούν τις μεγάλες εταιρείες (πχ. βιομηχανίες) να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων και να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης