Επιχειρήσεις

ΡΑΑΕΥ: Με πλήθος κόσμου οι Βραβεύσεις και η Συναυλία

ΡΑΑΕΥ: Με πλήθος κόσμου οι Βραβεύσεις και η Συναυλία
Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν «Καθαρή Πόλη-Καθαρή Ενέργεια» και στις νικήτριες των τριών κατηγοριών συμμετοχής δόθηκε ως βραβείο ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024 η βράβευση των νικητριών του Διαγωνισμού Ζωγραφικής για παιδιά και νέους που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (9-17 Σεπτεμβρίου 2023).

Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν «Καθαρή Πόλη-Καθαρή Ενέργεια» και στις νικήτριες των τριών κατηγοριών συμμετοχής δόθηκε ως βραβείο ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Για την 1η κατηγορία (μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού) βραβεύτηκε το έργο της μαθήτριας Ηλέκτρας Πούφτη, για τη 2η κατηγορία (μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου) το έργο της μαθήτριας Δανάης Διαμαντοπούλου και για την 3η κατηγορία (φοιτητές/φοιτήτριες) το έργο της φοιτήτριας Μαργαρίτας Βασιλείου.

Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος (Κύρος) Υάκινθος.

ALA_4461.jpg

«Η πρωτοβουλία της ΡΑΑΕΥ για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Ζωγραφικής τα δύο τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, αναμένεται σύντομα να γίνει ένας θεσμός. Είναι τιμή μας που το ΑΠΘ αγκάλιασε γενναιόδωρα αυτή την πρωτοβουλία μας. Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής ξεπέρασε τις προσδοκίες μας τόσο για την ποσοτική συμμετοχή, όσο και για την ποιοτική. Μέσα από τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής νιώθω την αγωνία των παιδιών να μας μεταφέρουν το μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ευθύνη μας να εργαστούμε προς όφελος των επόμενων γενιών, όχι με μυωπική λογική αλλά βλέποντας το μέλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών, των εφήβων και των φοιτητών» τόνισε ο κ. Δαγούμας.

Από την πλευρά του ο κ. Υάκινθος υπογράμμισε πως το Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες καλλιτεχνικές προσπάθειες.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Αναπλ. Καθ. Στέλλα Λάββα, σημείωσε αναφερόμενη στη συνεργασία της ΡΑΑΕΥ με το ΑΠΘ για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Ζωγραφικής πως «μπορεί να παλεύουμε από διαφορετικές αφετηρίες αλλά μας ενώνει η γενεσιουργός δύναμη της εικαστικής έκφρασης».

ALA_4484.jpg

«Μπορεί να είχαμε διαφορετικές αφετηρίες αλλά καταλήξαμε σε έναν κοινό στόχο» τόνισε ο Δρ. Διονύσης Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Επικοινωνίας της ΡΑΑΕΥ ο οποίος παρουσίασε την εξέλιξη του Διαγωνισμού Ζωγραφικής.

Συνολικά στον Διαγωνισμό συμμετείχαν με έργο τους 680 άτομα και συγκεκριμένα 514 στην 1η κατηγορία, 101 στη 2η και 65  στην 3η κατηγορία.

Μετά τη βράβευση ακολούθησε συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Κλάδου Ενέργειας της ΡΑΑΕΥ, Δημήτρης Φούρλαρης, το Μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΑΕΥ, Δημήτρης Παπαντώνης και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθ. Χαράλαμπος Φείδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης