Διεθνή

Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία ζητούν από το Ισραήλ να μην επιτεθεί στο Ιράν

Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία ζητούν από το Ισραήλ να μην επιτεθεί στο Ιράν

Ανησυχίες για κλιμάκωση μετά την επίθεση της Τεχεράνης σε ισραηλινό έδαφος

Μια ακόμη έκκληση στο Ισραήλ για αυτοσυγκράτηση μετά τη μεγάλη επίθεση που δέχτηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή με drone και πυραύλους από το Ιράν, απηύθυναν τη Δευτέρα 15/4 ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών.


Το εντυπωσιακό είναι ότι στο παιχνίδι… μπαίνουν και οι Ρώσοι (έχουν συμμαχία με το Ιράν) οι οποίοι
μέσω δήλωσης που έκανε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, καλούν τις εμπλεκόμενες χώρες να δείξουν αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας να επικρίνουν την ασιατική χώρα για τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

 

Συνοπτικά:

Ρωσία: Ζήτησε αυτοσυγκράτηση από Ιράν και Ισραήλ

Το Κρεμλίνο ζήτησε σήμερα από το Ιράν και το Ισραήλ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν νέα κλιμάκωση μετά την επίθεση της Τεχεράνης εναντίον του ισραηλινού εδάφους σε απάντηση στο πλήγμα εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

«Ανησυχούμε εξαιρετικά για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Ζητάμε από όλες τις χώρες στην περιοχή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Η περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Υποστηρίζουμε ότι όλες οι διαφωνίες μπορούν να επιλυθούν αποκλειστικά με πολιτικές και διπλωματικές μεθόδους», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ (εκπρόσωπος του Κρεμλίνου).

 

Αγγλία: Επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν

Η Βρετανία θα εξετάσει περισσότερες κυρώσεις κατά του Ιράν, όπως ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον (Βρετανός υπουργός Εξωτερικών).

Επίσης, προέτρεψε το Ισραήλ να μην απαντήσει μετά την ιρανική επίθεση, λέγοντας ότι θα πρέπει «να σκεφτεί τόσο με το κεφάλι όσο και με την καρδιά», επειδή το χτύπημα της Τεχεράνης ήταν σχεδόν ολοκληρωτική αποτυχία.

«Νομίζω ότι είναι απολύτως δικαιολογημένοι να πιστεύουν ότι πρέπει να απαντήσουν επειδή δέχθηκαν επίθεση, αλλά τους παροτρύνουμε ως φίλοι να σκέφτονται με το κεφάλι, αλλά και με την καρδιά, να είναι έξυπνοι όσο και σκληροί» είπε ο Κάμερον.

Σχετικά με το αν σχεδιάζει περισσότερες κυρώσεις στο Ιράν, ο Κάμερον αποκάλυψε μιλώντας στο BBC τα εξής:

«Ναι, απολύτως. Έχουμε ήδη επιβάλλει 400 κυρώσεις στο Ιράν. Θέσαμε ένα εντελώς νέο καθεστώς κυρώσεων στα τέλη του περασμένου έτους, το οποίο αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό.

Έχουμε επιβάλει κυρώσεις στους IRGC, τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, στο σύνολό τους και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε ποια περαιτέρω βήματα μπορούμε να κάνουμε. Εξετάζουμε εάν θα πρέπει να απαγορεύσει τους IRGC ολωσδιόλου».


Γαλλία: Φόβοι για κλιμάκωση

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο  Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν μέσω συνεντεύξεών του στο BFM TV και το ραδιόφωνο RMC, προτρέποντας το Ισραήλ να εστιάσει στην απομόνωση του Ιράν αντί να κλιμακώσει την κατάσταση.

«Όλοι μας ανησυχούμε για μια πιθανή κλιμάκωση. Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν στη Μέση Ανατολή» τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης