Διεθνή

 Μακελειό στη Μόσχα: «Τρομοκρατικό» το χτύπημα, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ -Τουλάχιστον 40 οι νεκροί και 100 τραυματίες

 Μακελειό στη Μόσχα: «Τρομοκρατικό» το χτύπημα, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ -Τουλάχιστον 40 οι νεκροί και 100 τραυματίες

«Τρομοκρατικό» χτύπημα χαρακτήρισε το μακελειό στη Μόσχα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας

 

 Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον πέντε, με το κτίριο του συναυλιακού χώρου Crocus City Hall στην περιοχή Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα, να εξακολουθεί να φλέγεται. 

Σαράντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο μακελειό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν στο ίδιο περιστατικό, σύμφωνα με το TASS και το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Baza.

 Ιστότοποι τονίζουν πως οι νεκροί πιθανότατα ανέρχονται σε πάνω από 120, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, προς το παρόν.

Ζαχάροβα: Τερατώδες έγκλημα, να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το «τερατώδες έγκλημα».

 Ουκρανία: Δεν έχουμε καμία σχέση

Η Ουκρανία "δεν έχει καμία απολύτως σχέση" με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100 στη Μόσχα, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ, κάνοντας λόγο για "τρομοκρατική ενέργεια".

"Ας είμαστε ξεκάθαροι, η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα", διαβεβαίωσε στο Telegram ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, η χώρα του οποίου πολεμά εδώ και δύο χρόνια τη ρωσική εισβολή. "Η Ουκρανία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές μεθόδους πολέμου", πρόσθεσε.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης