Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,4% για τον S&P, 1,5% για τον energy sector και 1,6% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 1,4% για τον S&P, 1,5% για τον energy sector και 1,6% για τον Nasdaq

475 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Παρασκευή καθώς ο πληθωρισμός και οι γεωπολιτικές ανησυχίες έπληξαν για άλλη μια φορά το επενδυτικό κλίμα. Η ευρεία πτώση των μετοχών των μεγάλων τραπεζών επηρέασε επίσης την αγορά.


Ο Dow Jones υποχώρησε 475 μονάδες ή 1,24% στις 37.983 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,46% στις 5.123 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,54% στις 734,97 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,62% στις 16.175 μονάδες.

Σε ένα σημείο της συνεδρίασης, ο Dow υποχώρησε έως και 579,79, ή 1,5%. Ο S&P 500 υποχώρησε έως και 1,7% και 1,9%, αντίστοιχα.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P και ο Dow υποχωρούν κατά 1,6% και 2,7%, αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq είναι 0,5% χαμηλότερα για την εβδομάδα.

Η JPMorgan Chase υποχώρησε περισσότερο από 5% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου . Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους, ένα βασικό μέτρο του τι κερδίζει μέσω δανειοδοτικών δραστηριοτήτων, θα μπορούσαν να είναι λίγο χαμηλότερα από αυτά που αναμένουν οι αναλυτές της Wall Street το 2024. Ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon προειδοποίησε επίσης για επίμονες πληθωριστικές πιέσεις που επιβαρύνουν την οικονομία.
Η Wells Fargo διολίσθησε 0,6% μετά την ανακοίνωση των τελευταίων τριμηνιαίων στοιχείων. Η Citigroup σημείωσε πτώση άνω του 2% .

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την άνοδο τους μετά από αναφορές ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι το οποίο θα ήταν η μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο. Το αμερικανικό αργό π διαμορφώθηκε στα 87,11 δολάρια το βαρέλι.Αυτό, σε συνδυασμό με νέα στοιχεία για τις εισαγωγές των ΗΠΑ, έδωσε ώθηση στις ανησυχίες για τον πληθωρισμό που έχουν ασκήσει πίεση στην αγορά.

Οι καταναλωτές ανησυχούν επίσης για τις επίμονες πληθωριστικές πιέσεις. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος για τον Απρίλιο έφτασε στο 77,9, κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 79,9, σύμφωνα με την Έρευνα Καταναλωτών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Οι προσδοκίες για το επόμενο έτος και οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν επίσης, αντανακλώντας την απογοήτευση για τον σταθερό πληθωρισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης