Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,6% για τον Nasdaq, πτώση 0,2% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,6% για τον Nasdaq, πτώση 0,2% για τον energy sector

3 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας κινήθηκαν υψηλότερα, καταφέρνοντας να ανακάμψουν από μια προηγούμενη υποχώρηση λόγω ανησυχιών για επίμονο πληθωρισμό.

Ο Dow Jones υποχώρησε 3 μονάδες ή 0,01% στις 38.458 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,74% στις 5.199 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,2% στις 746,46 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,68% στις 16.442 μονάδες

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν τον S&P 500 και τον Nasdaq σε θετικό έδαφος το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν στην πτώση από τις αρχές της εβδομάδας. Η Nvidiaκέρδισε περισσότερο από 3%. Άλλες μετοχές του "Magnificent Seven" έκαναν ράλι, με την Amazon και την Alphabet να κερδίζουν σχεδόν 2%. Οι μετοχές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου έφτασαν επίσης σε υψηλό όλων των εποχών. Η Apple σημείωσε πτώση σχεδόν 4%.

Ο Dow βρίσκεται σε ρυθμό για να κλείσει την εβδομάδα χαμηλότερα κατά 0,9%. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 έχει ανακτήσει τις προηγούμενες απώλειές του μετά από μια καυτή έκθεση ΔΤΚ και είναι τώρα ελαφρώς υψηλότερος την εβδομάδα μέχρι σήμερα. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,2% για την εβδομάδα.

Τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Μάρτιο ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις, παρέχοντας κάποια ανακούφιση μετά το sell-off της Τετάρτης σε μια καυτή έκθεση τιμών καταναλωτή.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Ουίλιαμς δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στο εγγύς μέλλον.

Αυτό έρχεται μετά από μια θερμότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η οποία πυροδότησε ένα ξεπούλημα στην αγορά. Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον περασμένο μήνα έδειξαν επίσης ότι ορισμένοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας. Οι αποδόσεις των ομολόγων ανέβηκαν μετά την είδηση. Ανοδικά κινήθηκαν εκ νέου την Πέμπτη, με την απόδοση των 10ετών ομολόγων του Δημοσίου να διατηρείται πάνω από το 4,5%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης